Juventus nije mogao bez uzbuđenja, ali stvar je spasio Alvaro Morata
Foto - EPA

Trijumf Stare dame kod Sampdorije

Juventus nije mogao bez uzbuđenja, ali stvar je spasio Alvaro Morata

Midhat Šljivak

Juventus je u 29. kolu italijanske Serie A slavio na gostovanju kod Sampdorije rezultatom 3:1.

Torinski velikan je meč riješio u prvih 45 minuta meča kada je postigao oba gola na ovom meču, iako je u finišu došlo dao uzbuđenja jer je Sampa uspjela da postigne pogodak.

Do vodstva Stara dama dolazi u 23. minuti. Cuadrado je ubacio s desne strane, a nespretni Yoshida pogađa vlastitu mrežu i donosi prednost gostima od 1:0.

Novi pogodak u mreži Sampe viđen je u 34. minuti. Kean je izborio penal, a Alvaro Morata precizno pogađa za 2:0.

Juventus je čuvao prednost u nastavku. Nije Sampdorija mogla napraviti previše, a u 74. minuti domaći tim propušta veliku šansu da se vrati u meč jer je sudija Valeri dosudio penal nakon što je Rabiot igrao rukom.

Antonio Candreva je preuzeo odgovornost. Međutim, Szczesny mu spektakularno brani udarac i tako spašava svoj tim timu.

Međutim, golman Juventusa nemoćan je u 85. minuti. Slobodnjak Sabirija pogađa Moratu u živom zidu i završava u mreži za 2:1.

Sampa nije imala snage za preokret, a da bi Juve u 88. minuti ipak završio posao. Alvaro Morta zabio je za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 29. kolo:

Sampdoria - Juventus 1:3

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Dvoumim se izmedju kupovine dresa na ljeto Raspadori ili Sergej
0 2
Karlosicroberto
Amanjarebi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi