Objasnio je zašto to misli

Wengeru rekli da Salah od Liverpoola traži 400.000 funti sedmično, a on ih iznenadio odgovorom

Endin Čaušević

Mohamed Salah ovih dana nalazi se u centru pažnje engleske javnosti zbog toga što još uvijek nije produžio ugovor s Liverpoolom.

Salah već nekoliko sezona briljira u dresu engleskog kluba i trenutno je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ipak, s Redsima ima ugovor do ljeta 2023. godine, a u Liverpoolu žele da on ostane u klubu.

Međutim, pregovori sa Salahovim agentima ne idu tako lako kao što su u Liverpoolu očekivali jer navodno Egipćanin traži dosta veću platu nego što trenutno ima na Anfieldu.

Prema posljednjim informacijama koje su se pojavile u engleskim medijima Salah želi sedmično da zarađuje nevjerovatnih 400.000 funti, a očito je da Liverpool nije spreman da mu pruži takav ugovor.

O tome je pričao i legendarni francuski trener Arsene Wenger koji je iznenađujuće stao na stranu igrača i objasnio zašto bi Liverpool trebao pristati na to što Salah traži.

"Želi 400.000 funti? Gledajte svaka situacija u fudbalu je drugačija. Morate gledati ljekarski karton igrača i dosta drugih stvari. On nikada nije skoro povrijeđen i stalno igra. I fizički je u sjajnoj formi. Ako vidite da je usporio i ne igra na najvećem nivou onda mu nećete dati toliki novac, ali on je i dalje nevjerovatan", rekao je Wenger i dodao.

"On je neki miks Messija i Ronalda. Od početka sezone pa do Afričkog kupa nacija bio je najbolji igrač svijeta prema svojim igrama i u to nema nikakve dileme. Za takvog igrača trebate sve da uradite da ga sačuvate u ekipi. Isto mislim i o Maneu. Ne želite gubiti takve igrače jer su oni u Liverpoolu postali prave zvijezde i sada su dio historije tog kluba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 29-godišnjak u Liverpool je stigao na ljeto 2017. godine iz Rome za 42 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak.

Od dolaska na Anfield do danas odigrao je za Liverpool 238 utakmica i zabio je čak 153 gola i uz to je dodao još 57 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.