Mohamed Salah bi mogao napraviti spektakularan transfer
Foto - EPA

Egipćanin je plan B

Mohamed Salah bi mogao napraviti spektakularan transfer

Midhat Šljivak

Mohamed Salah bi u ljetnom prelaznom roku mogao napraviti spektakularan transfer.

Pregovori egipatskog fudbalera i Liverpoola o nastavku saradnje ne idu baš najbolje i sve se više govori da bi Mo mogao napustiti Anfield.

Njegova nova destinacija mogla bi biti Barcelona. Španski list AS navodi kako je Salah plan B za Barcelonu za naredno ljeto ako klub ne uspije dovesti Erlinga Haalanda.

Norvežanin je velika želja katalonskog velikana. Međutim, njegov dolazak finansijski bi mogao napraviti ozbiljan problem klubu, pa je realizacija dolaska sjajnog napadača veoma teška.

Ako Haalandov transfer ne bude uspješan Barca će se, tvrdi AS, okrenuti dovođenju Salaha koji je ugovorom za Redse vezan do 2023. godine, no navodno je spreman da ode iz kluba. Njegov transfer koštao bi mnogo manje i egipatska zvijezda je sasvim realna opcija.

Trener Barcelone Xavi Hernandez dao je zeleno svjetlo za pokušaj dovođenja Salaha i ovaj transfer sasvim sigurno bi bio istinska bomba u svijetu fudbala.

Oglasi

Jurgen Klopp o Salahu i ugovoru: "Ne možemo previše učiniti"

Menadžer Redsa Jurgen Klopp govorio je o novom ugovoru za Salaha.

"Mo definitivno očekuje da klub pokaže ambicije, kakve smo imali prethodnih godina, a to i jesmo", rekao je Klopp i nastavio je priču:

"Ne možemo previše učiniti. Tako je kako je. Mislim da na kraju najviše od njega zavisi".

Zatim su uslijedile riječi koje su dovele i do reakcije Salahovog agenta Ramyja Abbasa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Smatram da je klub učinio sve što može. S moje strane gledišta, nema se šta više reći o tome, jer nema nikakvog potpisa, odbijene ponude ili nešto slično. Nema žurbe".

Mohamed Salah je za Liverpool odigrao 238 utakmica i ima učinak od 153 postignuta gola i 57 asistencija. U klubu je od 2017. godine i osvojio je pet trofeja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pixi2021
Prije par mjeseci se pisalo da je Salah produzio ugovor sad potpisuje za drugi klub... hmmm zanimljivo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi