Ferguson je možda i bio u pravu

"Ronaldo može da igra za Millwall, QPR ili Doncaster Rovers i dati hat-trick, a Messi..."

Endin Čaušević

O tome da li je bolji Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo sigurno će se pričati još godinama.

Messi i Ronaldo već više od deset godina igraju na nevjerovatnom nivou, te su obilježili fudbalsku eru koja će se zauvijek pamtiti.

Obojica su skoro u karijerama osvojila sve što su mogla, a u klubovima u kojim su igrali ostavili su neizbrisiv trag. Iako su na zalasku karijere i dalje oduševljavaju javnost svojim igrama i pokazuju o kakvim majstorima se radi.

No, jasno je i kada odluče da je vrijeme za penziju i dalje će se nastaviti debata oko toga ko je bolji od njih dvojice.

Svoj komentar na to jednom prilikom dao je i legendarni stručnjak Sir Alex Ferguson koji je upravo otkrio Cristiana Ronalda i prije 19 godina uspio ga je dovesti u Manchester United što je bila prekretnica u njegovom životu.

Ferguson je sigurno jedan od najzaslužnijih što je Ronaldo izrastao u takvog igrača i jasno je da će za njega on uvijek biti bolji od Messija, te je to pokušao da dočara na zanimljiv način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ronaldo može da igra za Millwall, QPR ili Doncaster Rovers i zabio hat-trick na utakmici. Nisam siguran da bi Messi to mogao da uradi. Mislim da je Messi igrač samo za Barcelonu", rekao je Ferguson.

Da baš i nije puno pogriješio vidjeli smo ove sezone kada je Messi iz Barcelone prešao u PSG gdje mu ne ide ni približno dobro kao u katalonskom klubu. Ronaldo se vratio u United i nastavio je rešetati protivničke mreže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.