Nema kraja problemima

Evropska unija i UEFA zadale novi veliki udarac Chelseaju

Eldar Ganibegović

Nakon 2:0 pobjede u Londonu, Chelsea je sinoć i u Francuskoj bio bolji od Lillea s 1:2 i prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Tamo se pridružio Liverpoolu, Manchester Cityju, Bayernu, Real Madridu, Benfici i Atletico Madridu koji su ranije izborili plasman, a sinoć je dalje prošao i Villarreal.

Poznato je da aktuelni evropski i svjetski prvak ima mnogo problema, s obzirom na to da je on sada zamrznuta imovina Romana Abramovocha kojem je Velika Britanija uvela sankcije nakon ruske agresije na Ukrajinu, ali problemima nema kraja.

Sankcije je uvela sada i Evropska unija, koje je UEFA odlučila pratiti, tako da Chelsea u nastavku takmičenja neće imati podršku svojih navijača jer je zabranjenja prodaja ulaznica koja donosi finansijsku korist Romanu Abramovichu.

"UEFA je u potpunosti posvećena implementaciji sankcija Evropske unije i svih međunarodnih sankcija. Shvatamo da u ovom momentu licenca Vlade Velike Britanije omogućava Chelseaju da nastavi s minimumom fudbalskih aktivnosti sve dok to ne obezbjeđuje finansijsku korist gospodinu Abramovichu", navodi se u saopštenju UEFA-e i još stoji:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"UEFA će nastaviti blisko da sarađuje i da podržava igrače, osoblje i navijače Chelseaja kroz ova teška vremena kako bi im bilo omogućeno da brane boje svog kluba na terenu."

Podsjetimo, žrijeb četvrtfinala Lige prvaka zakazan je za sutra od 12 sati u švicarskom Nyonu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.