Pravila više nema: Poznat termin žrijeba Lige prvaka

Održat će se u Nyonu

Pravila više nema: Poznat termin žrijeba Lige prvaka

Eldar Ganibegović

Revanš mečevima Juventusa i Villarreala, te Lillea i Chelseaja sinoć je okončana osmina finala Lige prvaka.

Među osam najboljih, odnosno u četvrtfinale takmičenja plasirali su se sljedeći timovi:

Bayern, Liverpool, Chelsea, Villarreal, Benfica, Atletico Madrid, Real Madrid i Manchester City.

Žrijeb četvrtfinala održat će se sutra u švicarskom Nyonu u sjedišu UEFA-e s početkom u 12 sati po srednjoevropskom vremenu, a pravila za žrijeb više nema.

To znači da se mogu sastajati klubovi koji su igrali zajedno u grupi, ali i klubovi iz istih zemalja, što znači da se svako može sastati sa svakim.

Također, nakon žrijeba četvrtfinala žrijebat će se i parovi koji će se ukrštati, pa će svako saznati i potencijalnog protivnika u polufinalu, odnosno znat će svoj put do finala.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka odigrat će se 5. i 6. aprila, a revanši sedam dana kasnije, 12. i 13. aprila. Svake večeri igrat će se po dvije utakmice u isto vrijeme.

Polufinalni mečevi na rasporedu su za 26. i 27. aprila, a revanši 3. i 4. maja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finale će se odigrati 28. maja na Stade de Franceu u Parizu, nakon što je UEFA povukla odluku da se finale održi u St. Petersburgu u Rusiji, iz svima nama dobro poznatih razloga.

Također, za 13 sati planiran je i žrijeb Evropske lige, dok će pola sata kasnije početi i žrijeb Konferencijske lige, a osmina finala ova dva takmičenja završava se večeras.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ma real je prekucao ovo na hard lvl kad je zizu bio izbacili psg, liverpul bajern i juve
5 0
Klicko
Benfica-real garant.Perez sredio već laganini
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi