Turski novinar nije štedio Barcelonu

Nije mogao sakriti frustracije nakon poraza: "Nije li te sram Alba? Nije li te sram Pique?"

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima pobijedili Galatasaray sa 2:1 i plasirali se u četvrtfinale Evropske lige.

U prvom utakmici koja se igrala na stadionu Camp Nou nije bilo golova, ali sinoć je Barcelona nakon preokreta uspjela da pobijedi sa 2:1 i plasira se u narednu rundu ovog takmičenja.

Galatasaray je odlično počeo meč i vodio je sa 1:0 nakon pola sata utakmice, ali je Barcelona na krilima sjajnog Pedrija stigla do preokreta. Pedri je zabio sjajan pogodak za 1:1, a gol za pobjedu postigao je Aubameyang u drugom dijelu.

Barcelona je u drugom poluvremenu u potpunosti kontrolisala igru na sredini terena, dok je Galatasaray samo jednom uspio da zaprijeti golu Ter Stegena, no nisu to krunisali pogotkom.

U finišu meča kada se očekivao pritisak domaćeg tima Barcelona je odlično kontrolisala loptu što je izluđivalo domaće navijače i igrače. Vidjeli smo i varnice na terenu kada su s tribina gađali Jordija Albu, a meč je bio nakratko prekinut.

Nakon utakmice oglasili se i turski novinar Gokhan Dinc koji je svojom izjavom privukao veliku pažnju španskih medija. On očito nije bio zadovoljan igrom Barce u finišu utakmice, te je posebno kritikovao Albu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"U posljednjih 15 minuta utakmice Barcelona je igrala kao neka ekipa iz Anatalonije. Nije li te sram Alba? Nije li te sram Pique?", poručio je nakon utakmice.

Ipak, u Barceloni su sigurno zadovoljni ishodom u Istanbulu, a protivnika u četvrtfinalu saznat će već danas jer je od 13 sati na rasporedu žrijeb parova u Nyonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.