Svi govore da Pique ide u penziju, a on sprema nešto što niko nije očekivao

Endin Čaušević

Gerard Pique već više od deset godina igra na visokom nivou u Barceloni.

Pique se u katalonski klub vratio na ljeto 2008. godine iz Manchester Uniteda i od tada je svake sezone bio standardan prvotimac na Camp Nou.

Prošle sedmice Pique je odigrao svoju 600. utakmicu u dresu Barcelone što je dovoljan pokazatelj kakav trag je ostavio u klubu s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao.

No, u posljednje vrijeme dosta se piše o tome da Pique razmišlja o završetku karijere i da bi već na kraju ove sezone mogao da se oprosti i posveti nekim drugim stvarima u životu.

Međutim, sada je jasno da se to neće desiti i da Pique ima plan da igra još neko vrijeme. Čak se u španskim medijima počelo pisati da bi se mogao vratiti i u reprezentaciju Španije nakon četiri godine pauze.

Ovaj 35-godišnji defanzivac je sve iznenadio kada se oprostio od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. I sa Španijom je osvojio sve što je mogao, ali čini se da bi ponovo mogao obući dres Crvene furije.

O tome je na današnjoj press konferenciji pričao i selektor ove reprezentacije Luis Enrique koji je potvrdio da je sve moguće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Povratak Piquea u reprezentaciju? Pa, on je Španac i igra standardno u svom klubu i sve uslove ispunjava da bude tu. Ukoliko se on želi vratiti u reprezentaciju onda je moguće da će se to i desiti", rekao je Enrique.

Pique je u dresu reprezentacije Španije odigrao 103 utakmice i uspio je postići pet golova. Sa ovom selekcijom bio je i svjetski i evropski prvak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.