Pitao Alvesa da li je Messi sretan u PSG-u i nije mogao dobiti iskreniji odgovor

Nije mu bio problem da odgovori

Pitao Alvesa da li je Messi sretan u PSG-u i nije mogao dobiti iskreniji odgovor

Endin Čaušević

Dani Alves nije putovao s ekipom Barcelone na meč protiv Galatasaraya jer nije registrovan za Evropsku ligu, a to je iskoristio za neke druge aktivnosti.

Xavi je nedavno sve iznenadio odlukom da neće računati na Alvesa što se tiče utakmica Evropske lige što se nimalo nije svidjelo Brazilcu, ali jednostavno je morao da se pomiri s ovom odlukom.

Alves nije putovao s ekipom u Istanbul i iskoristio je slobodno vrijeme kako bi odradio davno dogovoreni intervju.

Brazilac je odgovarao na mnoga pitanja vezana za Barcelonu i svoju karijeru, a naravno nemoguće je bilo da se ne spomene Lionel Messi.

Novinar je pitao Alvesa šta misli o tome što je Messi morao da ode iz Barcelone i na kraju potpiše za PSG, te je pitao smatra li Alves da li je Messi sretan u klubu iz Pariza.

"Ako mene pitate, ne. On je tamo izgubljen. Messi mi je uvijek govorio: 'Gdje bih mogao biti sretniji nego ovdje?' Ja sam vam živi dokaz, nema boljeg mjesta od Barcelone. Iz nekog razloga Messi trenutno nije ovdje, ali ja se nadam da će se vratiti", rekao je Alves.

I njegov povratak u Barcelonu je mnoge iznenadio jer je Alves na zalasku karijere, a on je objasnio kako je došlo do toga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imam sjajan odnos s Joanom Laportom. Kada je pobijedio na izborima, rekao sam mu: 'Mislim da sam vam potreban, a ako me želite, dolazim odmah.' Odgovorio mi je da će vidjeti, da mora porazgovarati s trenerom i ostatkom uprave. Zatim sam mu počeo dosađivati i skoro svakodnevno sam mu slao poruke (smijeh)", dodao je Alves.

Nakon povratak u katalonski klub Alves je odigrao osam utakmica, te je uspio postići jedan pogodak i upisati tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti