Sve same zvijezde

Ljetna revolucija Juventusa: Spisak Allegrijevih želja od 13 imena izgleda nestvarno

Eldar Ganibegović

Za Juventus ovo je nova neuspješna sezona.

Stara dama u januaru je poražena u finalu italijanskog Superkupa od Intera, ispali su ove sedmice od Villarreala u osmini finala Lige prvaka, u Seriji A realan domet je 4. pozicija i nastup u Ligi prvaka, dok još imaju šansu da poprave stvari u Kupu Italije gdje su u polufinalu s Fiorentinom.

Italijanski mediji prenose da na ljeto slijedi revolucija u Juventusu, barem kada su u pitanju igrači, a Corriere dello Sport objavio je i spisao od 13 imena koje bi Massimiliano Allegri rado vidio na Allianz stadionu u Torinu.

Na spisku se nelaze:

Owen Wijndal (AZ Alkmaar), Antonio Rudiger (Chelsea), Gleison Bremer (Torino), Emerson Palmieri (Chelsea), Marcos Alonso (Chelsea), Destiny Udogie (Verona/Udinese), Jorginho (Chelsea), Frenkie de Jong (Barcelona), Paul Pogba (Manchester United), Renato Sanches (Lille), Youri Tielemans (Leicester), Ryan Gravenberch (Ajax) i Giacomo Raspadori (Sassuolo).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Juventusa kao najrealnije opcije možda mogu očekivati Paula Pogbu koji prema navodima engleskih medija nema ništa protiv povratka u Juventus iz Manchester Uniteda gdje mu baš i ne cvjetaju ruže.

Također, dok se čeka dolazak novih vlasnika iznad Stamford Bridgea je dosta upitnika, pa bi iz Chelseaja spomenuta četvorica fudbalera lako mogli dignuti sidro i zaputiti se na potpis ugovora u Torino.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.