Plavcima prijeti egzodus: Čak četvorica igrača Chelseaja odlaze u isti klub

Dosta upitnika iznad Stamford Bridgea

Plavcima prijeti egzodus: Čak četvorica igrača Chelseaja odlaze u isti klub

Admin Čaušević

Odlazak Romana Abramovicha iz Chelseaja mogao bi prouzrokovati totalni egzodus sa Stamford Bridgea. 

Chelseajau su do sada uvedene razne sankcije zbog koji klub jedva sastavlja kraj s krajem. Ti problemi se najbolje ogledaju u organizaciji putovanja na gostujuće utakmice za što imaju budžet od svega 20.000 funti.

Dok se čeka dolazak novih vlasnika iznad Stamford Bridgea je dosta upitnika, a period neizvjesnosti i tranzicije koji je pred londonskim Plavcima neki klubovi već pokušavaju da iskoriste.

Jedna od sankcija uvedenih Chelseaju se odnosi na produženje ugovora ili dovođenje novih igrača pa se neka zvučna imena već pripremaju za odlazak.

Informacije iz Italije govore da bi čak četvorica fudbalera Chelseaja mogla završiti u istom klubu što pomalo zvuči nevjerovatnim.

Naime, Juventus je već postigao dogovor s Antonijom Rudigerom koji će u torinski klub stići besplatno, ali sjajni njemački štoper neće biti jedini.

Navodno je već postignut i dogovor sa Jorginhom, odličnim veznjakom koji bi Staroj dami, bio od velikog pojačanja, ali treba pronaći i zajednički jezik s Chelseajem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hakim Ziyech i Christian Pulišić su također igrači koji bi trebali put Torina jer je već sada izvjesno da Paulo Dybala neće produžiti saradanju te su Juventusu potrebni novi ofanzivno orijentisani igrači.

Do sada je pristiglo čak 30 ponuda za kupovinu Chelseaja, a rok za predaju je istekao u petak. Američka banka Raine Group će nastojati da prodaju obavi što je prije moguće, a ponude se kreću između 2.4 i 3 milijardi eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
2.4 I 3 millijarde Ali malo morgen… ne postoji bilioner dovoljno glup da baci toliku sumu novca kada zna da se klub ne prodaje i da nema cijenkanja sa vlasnikom…
1 2
Abramhimovic
Cuo sam da Juventus mjenja ime na kraju sezone u Chelsea B
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi