Napušta klub na ljeto

Možda je i tako bolje: Izvršni direktor Juventusa večeras potvrdio konačnu odluku o Dybali

Edmir Škorić

Izvršni direktor Juventusa Maurizio Arrivabene večeras je potvrdio da je Juventus donio konačnu odluku o Paulu Dybali.

Dybala u junu postaje slobodan igrač i njemu ugovor neće biti produžen, što znači da će 28-godišnjak na kraju sezone napustiti Juventus.

“Najvažnija promjena je da Juventus nije obnovio ugovor Paulom Dybalom. Niko nikada nije dovodio Paulovu sposobnost u pitanje, ali trebalo je razmotriti sve druge parametre i financijska pitanja. Odlučili smo se u januaru da ne produžimo saradnju. Juventusu bi bilo lako dati nisku ponudu, no to ne bi bilo pošteno prema igraču", rekao je Arrivabene večeras u jednom intervjuu.

28-godišnji Dybala sada ima nekoliko mjeseci da planira svoju budućnost prije odlaska iz Torina, gdje je proveo sedam godina.

Bio je u velikoj mjeri povezivan s prelaskom u Inter, ali se ne može isključiti ni transfer u Španiju ili Englesku, a klubovi poput Barcelone i Tottenhama također navodno žele njegov potpis.

Dybala je ove sezone postigao 13 golova i pružio šest asistencija u 29 nastupa u svim takmičenjima. Smatra se jednim od ključnih igrača Stare dame, ali sada je već jasno da odlazi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Juventus je stigao iz Palerma na ljeto 2015. godine za čak 32 miliona eura i za torinski tim je odigrao 283 meča i postigao 113 golova.

Inače, navodi se da je Dybala tražio najmanje devet miliona, dok mu je Juventus bio spreman u novi ugovor ponuditi sedam miliona eura platu po sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.