Vlahović i Dybala vratili Juventus u "svoju ligu"

Nakon ispadanja iz Lige prvaka

Vlahović i Dybala vratili Juventus u "svoju ligu"

Admin Čaušević

Juventus je pobijedio Salernitanu te koliko-toliko oprao gorak okusa zbog ispadanja iz Lige prvaka. Zavrešno je 2:0.

Bianconeri su odlično ušli u meč te su pitanje pobjednika riješili već u prvom dijelu kada su i postigli oba gola.

Vodeći gol domaći postižu već u 5. minuti kada je na asistenciju Dušana Vlahovića mrežu gostiju zatresao Paulo Dybala. Gol pogledajte ovdje.

Poslije toga uslijedilo je nekoliko prilika za domaće, po velikim promašajima istakli su se prvo Dybala, a zatim i Vlahović.

Ipak, srbijanski napadač se iskupio u 29. minuti kada postiže gol glavom na asistenciju Mattije De Sciglija. Gol pogledajte ovdje.

U drugom poluvremenu Salernitana je bila ta koja je držala posjed i nastojala da se vrati u utakmicu, ali Milan Đurić (odigrao cijeli meč) i društvo nisu uspjeli postići gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S ovom pobjedom Juventus se na neki način vratio u "svoju ligu" jer za Ligu prvaka očigledno nema kvalitet.

Sada Bianconeri za liderom Milanom kasne sedam bodova i teško je vjerovati da mogu do Scudetta u ostatku sezone. U narednom kolu poslije reprezentativne pauze igrat će protiv Intera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi