Dominirao je u velikom derbiju

Ima isti učinak kao Mbappe, igra u jačoj ligi, ali o njemu niko ne priča

Eldar Ganibegović

Polako ulazimo u finiš sezone i čekamo rasplete u nacionalnim prvenstvima.

Po običaju, Bayern i PSG su prvaci u Njemačkoj i Francuskoj, a ove sezone se vrlo rano na vrhu španske Primere izdvojio Real Madrid.

Vrlo zanimljivo bit će u Engleskoj gdje su koplja ukrstili Liverpool i Manchester City, dok se u Italiji borba vodi između Milana, Intera i Napolija, a u nekim kombinacijama u borbu za 1. mjesto mogao bi se umiješati i Juventus.

Također, u Italiji gledamo i borbu za pozicije od petog do sedmog mjesta koje vode u Evropu, a u igri su Roma, Atalanta, Lazio, Fiorentina, dok će se teško priključiti Sassuolo ili Verona.

Upravo je Roma za vikend napravial veliki korak ka igranju u Evropi i naredne sezone i to na sjajan način - slavili su u derbiju Rima protiv najvećeg rivala Lazija uvjerljivim rezultatom 3:0, a junak je s dva gola bio engleski napadač Tammy Abraham.

Za Abrahama je to bio 15. gol u Seriji A ove sezone i nalazi se na trećem mjesto iste strijelaca, odmah iza nevjerovatnih Immobilea i Vlahovića koji imaju po šest više.

Ipak, čini se da je njegova sjajna prva sezona u rimskoj Vučici nekako u sjeni. Napadač koji je došao da zamijeni Edina Džeku koji je otišao u Inter ne dobija dovoljno prostora u medijima i njegove partije nekako prolaze ispod radara.

Primjera radi, identičan broj golova u Ligue 1 za PSG postigao je Kylian Mbappe, no Francuz je, ruku na srce, saigračima podijelio 10 asistencija, sedam više nego Abraham.

Inače, Abraham dominira i u Evropi. Prije nekoliko dana golom u sudijskoj nadoknadi protiv Vitessea donio je Romi prolaz u četvrtfinale UEFA-ine Konferencijske lige i to mu je bio sedmi gol u Evropi ove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kylian Mbappe postigao je jedan manje, ali u mnogo jačem takmičenju - Ligi prvaka, te je dodao i šest asistencija.

Podsjetimo, Roma u četvrtfinalu Konferencijske lige igra dvomeč protiv norveškog Bodo/Glimta koji ih je u grupi deklasirao sa 6:1 uz remi na Olimpicu 2:2 i vidjet ćemo hoće li se Vučica osvetiti Norvežanima, a svakako da očekujemo da glavnu riječ tu vodi sjajni Tammy Abraham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.