Niko nije ponizio Lazio kao Jose Mourinho objavom na Instagramu

Dvije fotografije i objašnjenje

Niko nije ponizio Lazio kao Jose Mourinho objavom na Instagramu

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome jučer su u gradskom derbiju sa 3:0 pobijedili Lazio u okviru 30. kola italijanske Serije A.

Roma je na Olimpicu imala ulogu domaćina i veliku podršku s tribina, ali je malo ko očekivao da će tako ubjedljivao da pobijedi svog ljutog rivala.

Rimski klub nije mogao na bolji način da otvori utakmicu jer su igrači Rome do prednosti stigli već u prvoj minuti. U centru pažnje bio je sjajni Tammy Abraham koji je pogodio za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Abraham je i 20 minuta kasnije bio zaslužan za novo slavlje domaćih. Engleski napadač je pokazao da je u nevjerovatnoj formi jer je zabio fantastičan gol za 2:0 na asistenciju Karsdorpa.

Roma je sve završila već u 40. minuti utakmice. Vučica je došla i do trećeg gola, a ovaj put mrežu ljutog rivala zatresao je Pellegrini za konačnih 3:0.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se trener rimskog kluba Jose Mourinho koji je svojom objavom na Instagramu zadao dodatni udarac Laziju.

Mourinho je objavio dvije fotografije na kojima je nasmijan, a otkrio je da je jedna nastala u autobusu prije utakmice, a druga u svlačionici nakon što je gradski derbi završen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada i prije utakmice znaš da ćeš da pobijediš. Fotografije iz autobusa i svlačionice su dosta slične", poručio je Mourinho i dobio je skoro pola miliona lajkova na Instagramu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije