Brazilac na meti Katalonaca

Više ne brinu da li će Dembele produžiti ugovor: Barcelona pronašla odličnu zamjenu za Francuza!

Endin Čaušević

U Barceloni se još uvijek nadaju da će Ousmane Dembele produžiti svoj ugovor i ostati u klubu.

Poznato je da Dembele s Barcelonom ima saradnju do kraja ove sezone i kako stvari stoje na ljeto će bez obeštećenja da promijeni klub.

Međutim, nakon što je s Xavijem postigao odličan odnos mnogi se nadaju da će upravo to preokrenuti stvari i da će Dembele na kraju sezone pristati da produži svoj ugovor i ostane u Barceloni.

No, jasno je da u katalonskom klubu ne smiju biti previše opušteni, a španski mediji pišu da već imaju rezervnu opciju ukoliko Dembele odlučio da karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Katalonski Sport je objavio da se na meti Barcelone nalazi Raphinha koji pruža odlične partije u dresu Leedsa. Jasno je da će Brazilac napustiti Leeds ovog ljeta, a čini se da bi Barcelona mogla biti njegova naredna destinacija.

I Fabrizio Romano je objavio danas da je Raphinha pokazao želju da na ljeto ide u Barcelonu, te su pregovori već počeli.

U sve je uključen i nekadašnji igrač katalonskog kluba Deco, a postalo je jasno da Raphinha nema ništa protiv dolaska na Camp Nou. Ipak, Barcelona još uvijek nije kontaktirala Leeds i pričala s njima na tu temu, ali se očekuje ubrzo da će ih kontaktirati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako pišu mediji u Španiji ukoliko Barcelona odluči da kupi Raphinhu morat će za njega platiti oko 35 miliona eura.

Ranije se ovaj fudbaler povezivao s prelaskom u Chelsea i tu je skoro sve bilo dogovoreno, ali su pregovori stali zbog problema u kojima se našao londonski klub zbog sankcija koje je dobio.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.