"Nemojte se iznenaditi ako Haaland i Messi ovog ljeta zaigraju u Barceloni!"

Laportin savjetnik najavljuje

"Nemojte se iznenaditi ako Haaland i Messi ovog ljeta zaigraju u Barceloni!"

Edmir Škorić

Od dolaska Xavija na mjesto trenera, Barcelona je ponovo postala jedna od najboljih ekipa u Evropi i igra sjajan nogomet koji je oduvije ki krasio katalonskog diva.

Barcelona je u demolirala u nedjelju navečer Real Madrid s 4:0 na Santiaog Bernabeuu, ali i svim prethodnim utakmicama pod vodstvom Xavija ovaj tim igra dobro i bilježi dobre rezultate. Ono što navijače raduje, bez obzira kako se završi ova sezona, slijedi ljeto koje bi moglo mnogo toga dobrog donijeti Kataloncima.

Ono što je već sada sigurno, ekipa će biti mnogo jača. Milanov veznjak Franck Kessie već je sve dogovorio i dolazi kao slobodan igrač na ljeto, a tu je još niz vrhunskih igrača. Špekuliše se čak o dovođenju Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund i povratku Lea Messija iz PSG-a.

Možda sve ovo zvuči nerealno, ali takvo što najavio je savjetnik Baricnog predsjednika Joana Laporte, Enric Masip.

"Haaland i Messi u Barceloni? Nemojte da se iznenadite ako se to dogodi na ljeto", prenosi Marca izjavu Laportinog čovjeka od povjerenja.

Messi bi se mogao vratiti, čak i ako još ima ugovor s PSG-om do 2023., s obzirom na to da je s Francuzima potpisao kao slobodan igrač, a igračevi agenti mogli bi tražiti raskid ugovora prije roka.

Haaland ima ugovor do ljeta 2024. godine, no poznato je da ima klauzulu prema kojoj na ljeto može da ode za 75 miliona eura i da ga žele svi najveći evropski timovi, a da je on Borussiji već rekao da ima želju mijenjati sredinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Borussia ga je u januaru 2020. dovela za 20 miliona eura iz Salzburga, a ovaj norveški napadač je positgao ove sezone čak 23 gola uz šest asistencija na 23 meča. Vjeruje se da Real Madrid, Barcelona i Manchester City vode borbu za njegov potpis.

Što se Messija tiče, on je uspio na 26 ligaških utakmica za PSG postigći tek jedan gol uz 11 asistencija, no to je ipak Messi, neko koga u Barceloni rado žele vidjeti i koji je praktično ispisao noviju historiju slavnog tima s Camp Noua.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Ne moze svaka zelja biti ostvariva :) pa Barsa nema para ni da dadne migrantu na ulici kamoli za Haalanda koji ocekuje platu nista manju kao Mbappe
1 9
denimen9
Evo stoja da neće niti jedan niti drugi igrati za Barcu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi