Foto - EPA

Kraj karijere

Gareth Bale je spreman objaviti velike vijesti

Midhat Šljivak

Gareth Bale otpisan je u Real Madridu i on neće produžiti saradnju s Kraljevima.

Sjajni 32-godišnji fudbaler proveo je prethodnih devet godina u Madridu, ali je u posljednjih nekoliko sezona u nemilosti medija bliskih Realu.

Marca je išla tako daleko da je Balea nazvala 'parazitom' koji se obogatio na račun kluba, te da ništa ne radi u korist ekipe.

Bale ne dobija previše prilike za igru kod Carla Ancelottija. Ne može ni pokazati sve što zna, ali zato u dresu reprezentacije Velsa igra zaista čudesno.

Gareth je u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo postigao dva spektakularna gola u meču protiv Austrije i odveo je svoj tim u finale baraža gdje ih čeka bolji tim iz duela Škotske i Ukrajine.

Meč protiv jedne od ovih selekcija mogao bi biti posljednji u karijeri za Balea. Španski mediji tvrde sa je 32-godišnji ofanzivac odlučio da završi karijeru ako njegova selekcija ne ostvari plasman na Mundijal u Kataru.

On nema namjeru da potpiše za bilo koga sve dok ne sazna hoće li igrati na Svjetskom prvenstvu, a vidjet ćemo hoće li zaista na kraju donijeti odluku da se oprosti od fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gareth Bale je u dresu Real Madrida u proteklih devet sezona odigrao 256 utakmica i zabio je 106 golova. Osvojio je apsolutno sve.

Za Vels je odigrao 101 meč i zabio je 38 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.