Foto: OFK Gradina

Gradina - Zvijezda 3:1

Festival nogometa na sjeveru: Komšijski okršaj ispunio sva očekivanja

Edmir Škorić

Jedan od dva meča današnjeg programa 19. kola Prve lige Federacije BiH odigran je u Srebreniku, gdje su snage odmjerili komšijski rivali Gradina i Zvijezda iz Gradačca, a pobjedu je ostvario domaćin koji je slavio rezultatom 3:1.

Tradicionalno su ove utakmice posebne za navijače iz Srebrenika i Gradačca, što je slučaj bio i danas. Tribine u Srebreniku pune, popularni Apachi davali su podršku domaćim, a gostujućim igračima Red Dragonsi. Pravi praznik nogometa na sjevernu naše zemlje, na kraju četiri gola i trijumf domaćeg tima.

Već na samom početku meča jedna diskutabilna situacija nakon koje su domaći tražili penal zbog navodnog faula nad Šabićem u šesnaestercu Zvijezde, no sudija se ne oglašava. Nakon toga, Andrić je zaprijetio iz slobodnjaka, a Aljkanović odbranio. Kapiten Gradine Andrić se nedugo nakon toga povrijedio i morao je napustiti teren.

Potom je Šabić centrirao ,a Hasanbegović iz dobre pozicije glavom loptu šalje pored gola, a onda i Mikić puca pored gola gostiju, da bi u 36. minuti Mustafić proigrao Burića, koji matira Aljkanovića za slavlje domaćih.

Nije dugo trajalo slavlje Gradine, pošto je Sažić uspio da pogodi za 1:1. Pred kraj prvog dijela varnice na tribinama, no sve se brzo smirilo. Na poluvremenu je bilo 1:1.

Početkom drugog dijela Gradina prijeti preko Šabića, koji na ubačaj Mikića glavom puca pored gola Zvijezde, da bi u 54. minuti Mehanović izborio, a potom i realizovao penal za novu prednost domaćina. Samo nekoliko minuta kasnije Mikić ovjerava pobjedu Srebreničana.

Imala je Gradina još neke šanse, ali je ostalo 3:1 i ovaj tim slavi veliku pobjedu nad komšijama iz Gradačca. Gradina ide na šesto mjesto sa 29 bodova, Zvijezda je ostala 11. sa 21 bodom.

U sljedećem kolu Gradina ide u goste kod Mladosti, Zvijezda će ugostiti Rudar iz Kaknja.

Gradina - Zvijezda 3:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

OFK Gradina: Hodžić, Hasanbegović, Musić, Andrić, Brčkalić, Šabić, Mustafić, Vasiljević, Burić, Muminović, Mehanović.

NK Zvijezda: Aljkanović, Imamović, Hukara, Mahmutović, Fačić, Avdić, Živković, Mujčić, Sažić, Kovčić, Živanović,

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.