Cijeni bh. veznjaka, ali...

Xavi je već donio odluku kada je u pitanju sudbina Miralema Pjanića

Endin Čaušević

Miralem Pjanić će se na kraju ove sezone najvjerovatnije vratiti u Barcelonu s posube iz Bešiktaša.

Katalonski klub je u samom finišu ljetnog prelaznog roka odlučio da pusti Pjanića na posudbu u Bešiktaš nakon što je već tada bilo jasno da Ronald Koeman ne računa na njega.

Pjanić je odlično počeo u Bešiktašu i uvezao je nekoliko sjajnih utakmica, ali prethodnih mjeseci se primirio. Situaciju otežavaju i povrede koje su nažalost pokvarile Pjanićev drugi dio sezone.

Zbog toga turski mediji navode da od Pjanićevog ostanka u Bešiktašu neće biti ništa i kako stvari stoje bh. reprezentativac će se na kraju ove sezone vratiti u Barcelonu.

Međutim, ni u katalonskom klubu za njega nije sjajna situacija. Barcelona igra odlično od dolaska Xavija Hernandeza koji u veznom redu ima nekoliko sjajnih igrača na raspolaganju i čini se da je Pjanić višak u svemu tome.

Mundo Deportivo je jučer pisao o bh. reprezentativcu i već sada je jasno da će Pjanić nakon povratka u Barcelonu ponovo završiti na transfer listi.

Ovaj portal navodi da je Xavi izjavio da itekako cijeni Pjanića i vjeruje da je on kvalitetan igrač, ali da neće računati na njega u novoj sezoni i smatra da je najbolje da bh. veznjak promijeni klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je jasno objasnio da je u veznom redu prejaka konkurencija, a ukoliko Barca dovede i Francka Kessieja onda je jasno da za Pjanića više tu neće biti mjesta.

Bh. reprezentativac se povezuje s nekoliko evropskih klubova, a navodno najveći interes pokazao je Galatasaray. Ljeto će sigurno biti dosta uzbudljivo što se tiče našeg veznjaka, a gdje ćemo ga gledati naredne sezone ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.