Šta će biti s Pjanićem? Bh. fudbaler zbog milionskog iznosa je na teškim mukama
Foto - Besiktas

Bešiktaš ga ne može platiti, a u Barceloni zarađuje ogromnu cifru

Šta će biti s Pjanićem? Bh. fudbaler zbog milionskog iznosa je na teškim mukama

M. Šljivak

Miralem Pjanić (31) u narednoj sezoni neće nositi dres Barcelone, a teško je vjerovati i da će ostati član Bešiktaša.

Trener Barcelone Xavi Hernandez smatra 31-godišnjeg Bosanca veoma dobrim fudbalerom, ali kako navodi Mundo Deportivo, nema planove za njega u svom timu u narednoj sezoni.

S druge strane turski prvak Bešiktaš bi bh. veznjaka rado ostavio u svojim redovima, ali finansijski je to veoma teško izvodljivo jer bi se Pjanić morao odreći ogromne plate kako bi ostao u klubu.

Bešiktaš mu nije spreman ponuditi platu veću od dva miliona eura. U Barceloni bi neto na godišnjem nivou uzeo šest miliona, a razlika je poprilično velika i neće biti iznenađenje ako se Pjanić odluči za ostanak pod ugovorom s Barcelonom.

Ipak, kako Xavi na njega ne računa, pretpostavlja se da će iskusni fudbaler na novu posudbu. Kao jedno od rješenja spominje se Galatasaray, ali pitanje je da li Miralem želi napraviti izdaju klubu u kojem se trenutno nalazi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš navodno čini sve kako bi uspio zadržati Pjanića, ali otkup njegovog ugovora i plata koja je poprilično visoka prave ozbiljan problem u ovom trenutku.

Pjanić je ove sezone u dresu istanbulskog velikana odigrao 22 utakmice i asistirao je četiri puta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi