Divna gesta

Dječak koji ima rak kostiju potez Pulišića pamtit će dok je živ

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija SAD na dobrom je putu da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Katar.

U 13. kolu kvalifikacija oni su s 5:1 na Exploria stadionu u Orlandu savladali reprezentaciju Paname, a junak je bio fudbaler Chelseaja Christian Pulišić koji je postigao tri gola, a po jedan su dodali Arriola i Ferreira. Strijelac za Panamu bio je Godoy.

Iz ove grupe Kanada se već plasirala na Mundijal, a SAD će direktan plasman izgubiti samo ako od Kostarike izgubi 6:0, što se vjerovatno neće dogoditi.

Nakon drugog gola koji je postigao u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena iz penala, Pulišić je imao zanimljivu proslavu.

Naime, oponašao je crva, a nakon utakmice priznao je da takvo slavlje ima posebno značenje.

Priznao je da je upoznao 15-godišnjeg dječaka koji ima rak kostiju, te da je to bila njegova želja ukoliko uspije zabiti Panami.

"Upoznao sam nekog posebnog. Njegovo ime je Mason, i imao je želju da, ako dam gol, želi vidjeti kako crv slavi", rekao je reprezentativac SAD.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.