Prvak Evrope želi da to i ostane: Chelsea zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka

Sigurna pobjeda nad Lilleom

Prvak Evrope želi da to i ostane: Chelsea zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka

E. Ganibegović

Chelsea je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka s 2:0 savladao Lille.

Već u prvih osam minuta vidjeli smo mnogo uzbuđenja, a zajednički sadržilac svih bio je Kai Havertz.

Nijemac je prvo u četvrtoj minuti dočekao jedan centaršut u kaznenom prostoru francuske ekipe, ali šut mu je završio preko gola. Tri minuta kasnije naciljao je lijepo, ali Leo Jardim brani njegov šut.

Lilleu spasa u osmoj minuti ipak nije bio. Ziyech je ubacio iz kornera, a Havertz pogađa za 1:0. 

Naredno veće uzbuđenje na otvaranju drugog poluvremena. Ziyech je lijepo primio loptu i šutirao, ali jedan odbrambeni igrač Lillea to blokira.

Oglasi

U 59. minuti opet u centru pažnje Kai Havertz. Napravio je sjajan solo prodor, prevario nekoliko igrača Lillea, ali šutira preko gola.

Najzad, u 63. minuti, N'Golo Kante prenosi loptu na protivničku polovinu, asistira, a Christian Pulišić pogađa za konačnih 2:0. Gol pogledajte klikom OVDJE.

Revanš meč između ove dvije ekipe na rasporedu je 16. marta na stadionu Pierre-Mauroy.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Chelsea - Lille (Havertz 8', Pulišić 63')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Kiss
Prije 5-6 godina vidjelo se da će Havertz biti igrači na em u mlađoj selekciji Njemačke em u Leverkusen,samo da ga povrede obiđu i biti će među boljima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi