Pulišić zabio hat-trick, a onda svojom proslavom gola zbunio cijeli svijet

Šta je to pokušao?

Pulišić zabio hat-trick, a onda svojom proslavom gola zbunio cijeli svijet

Endin Čaušević

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država sinoć je na svom terenu sa 5:1 pobijedila selekciju Paname.

Amerikanci su bez većih problema uspjeli da dođu do nova tri boda u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu, te su jednom nogom već osigurali plasman u Katar.

Selekciji SAD-a je u posljednjem kolu potrebno samo da ne izgube više od pet golova razlike što je teško očekivati da će se desiti iako igraju protiv selekcije Kostarike.

SAD je sinoć sa 5:1 bez većih problema uspio da savlada Panamu koja je tako ostala bez ikakvih šansi da se plasira na Mundijal.

U sinoćnjoj utakmici briljirao je Christian Pulišić koji je zabio hat-trick i odigrao jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem dijelu sezone.

Pulišić je prvi gol zabio već u 17. minuti kada je bio siguran s bijele tačke, a i drugi svoj gol na meču postigao je ponovo iz penala i to u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela kada je pogodio za 4:0.

Sjajan meč igrač Chelseaja zaokružio je u 65. minuti kada je na asistenciju Robinsona ponovo zatresao mrežu Paname i tako je povisio na 5:0. Ipak, ono o čemu bruji fudbalska javnost jeste Pulišićeva proslava gola.

Pulišić je nakon jednog od golova sve zbunio svojom proslavom jer je legao na zemlju, a onda je izveo "crva".

Top Komentari

Mingiling
Ja mislio on dubio na glavi...pa stvarno sta vas ovdje ima zbunjivati sise male
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi