Džeko po ko zna koji put spašava

Još jednom pogledajte gol koji nas je spasio protiv Luksemburga

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Zenici teškom mukom s 1:0 savladala Luksemburg. 

U uvodu utakmice imali smo šanse preko Prevljaka i Demirovića, ali ostlao je 0:0.

Bez većih uzbuđenja bilo je skoro sve do kraja prvog poluvremena, a onda tri mrtve šanse za našu reprezentaciju nisu iskorištene.

U 40. minuti konta Zmajeva, Nalić je sjajno presjekao jednu loptu i uposlio Prevljaka koji užasno šutira preko gola.

Nakon toga Nalić je veoma slabim udarcem u završnici upropastio još jednu kontru Bosne i Hercegovine, zatim Moris zaustavlja zicer Gojaku i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Morao je Ivaylo Petev nešto da poduzme kako bi se barem Luksemburg pobijedio, ubacio je kapitena Edina Džeku u drugom poluvremenu i to mu se na kraju isplatilo.

U 77. minuti velika šansa za Menala, čiji udarac u posljednjem trenutku blokira Carlson. Minut kasnije našu reprezentacju spašava Vasilji i brani dobar udarac Rodriguesa.

U 86. minuti ipak pogodak u mreži Luksemburga. Miličević je asistirao, a Džeko pogodio za 1:0 što se ispostavilo kao konačan rezultat ove utakmice.

Ukoliko ste propustili sinoć pogledati utakmicu, evo šanse da barem vidite pobjedonosni gol koji je postigao naš Dijamant.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.