Sušić i Zmajevi ga "razmontirali", pa je osvojio EURO, a sada najavljuje i napad na trofej u Kataru

Sušić i Zmajevi ga "razmontirali", pa je osvojio EURO, a sada najavljuje i napad na trofej u Kataru

E. Ganibegović

Reprezentacija Portugala sinoć je ovjerila svoj plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar.

U finalu baraža na Dragao stadionu u Portu savladana je Sjeverna Makedonija rezultatom 2:0, a oba pogotka za Portugalce postigao je Bruno Fernandes.

Na klupi Portugala sjedi sjajni stručnjak Fernando Santos, koji je nakon utakmice izjavio da je njegov tim zasluženo prošao i da sada sanja o trofeju Svjetskog prvenstva.

"Jedini san koji imam sada, a dozvoljeno je sanjati, je da osvojim i treće takmičenje sa reprezentacijom. Osvojio sam dva, sada sanjam Svjetsko prvenstvo", rekao je Santos i dodao:

"Bila je to zaslužena i poštena pobjeda nad Sjevernom Makedonijom. Ne pamtim neku sjajnu akciju Makedonije. Na Mundijalu smo, usrećili smo 11 miliona Portugalaca."

Bosna i Hercegovina ovog čovjeka svakako pamti po tome što je vodio Grčku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine kada se naša reprezentacija prvi i za sada jedini put kvalifikovala na veliko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tada je našu selekciju vodio Safet Sušić, a pamtimo meč iz Zenice u martu 2013. godine kada su Zmajevi s 3:1 savladali Grčku, a Pape je razbio kolegu na drugoj strani taktičkom postavkom utakmice, a Grci do sudijske nadoknade nisu napravili nijednu ozbiljnu šansu pred golom Asmira Begovića.

Nešto više od tri godine nakon te utakmice, Fernando Santos je s Portugalom osvojio Evropsko prvenstvo u Portugalu, a 2019. godine bio je pobjednik i onog prvog izdanja Lige nacija s tom selekcijom.

Promo

Top Komentari

nisam.robot.
Najezih se koja je ivo euforija bila... Svi smo kukali na Papeta a covjek nas je jedini odveo na neko takmicenje....plus tad smo imali odlicne bekove,imali smo jednog Misketa koji je bio maher sa loptom,koji je imao muda i za dribling i nos za gol. Nismo preskakali igru gao sada i imali smo jednog Vedatora koji nije masio zicere kao ovi danas,plus covjek se nevjerovatno snalazio u sesnaestercu i telepatsku komunikaciju sa Dzekom. A da ne zaboravimo i Besica koji je imao nevjerovatnu snagu i izgledao je kao pravi lider veznog reda,nekako je bio zvijezda. Prava je steta sto mu je karijera u padu jer mnogo bi nam znacio danas.
1 0
E.Car
Molim vas pogledajte ko je igrao za nas na ovoj tekmi a ko danas igra. Pa dobro možemo ikog pobijediti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi