Svako svog hvali

E sad ga baš pretjeraste: "Vlahović je u rangu Mbappea i Haalanda"

Eldar Ganibegović

Srbijanski napadač Dušan Vlahović zimus je napustio Fiorentinu i potpisao za Juventus.

Odmah po dolasku u Juventus pokazao se kao sjajno pojačanje, a bljesnuo je i u Ligi prvaka gdje je odmah na debiju u prvoj minuti postigao pogodak.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri očito je prezadovoljan njegovim nastupima, a u istu rečenicu ga je stavio s Kylianom Mbappeom i Erlingom Haalandom. Malo je i pretjerao.

"On je mlad igrač, koji nema toliko međunarodno iskustvo. Međutim, ima kvalitetu. On želi i može napredovati. Ima vremena za to", rekao je Allegri i dodao:

"Nemilosrdan je pred golom. Juventus je s njim dobio veliko pojačanje. On, Mbappe i Haaland najbolji su igrači te generacije."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Vlahović je od dolaska u Juventus na 11 utakmica postigao pet golova i dodao dvije asistencije.

Ukupno je ove sezone odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima i postigao 25 golova uz šest asistencija na svom kontu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.