Pjanić Juventusu dao zanimljiv prijedlog o broju 10 nakon odlaska Dybale

Argentinac napušta Staru damu

Pjanić Juventusu dao zanimljiv prijedlog o broju 10 nakon odlaska Dybale

Admin Čaušević

Odlazak Paula Dybale Juventusa će na kraju sezone čuveni broj 10 učiniti slobodnim.

Nedavno je saopšteno da Dybala napušta Bianconere kao slobodan igrač pa će najprestižniji broj italijanskog velikana ostati prazan.

U Juventusu "desetka" ima posebnu vrijednost, a oduvijek su je nosili najvažniji i najbolji igrači poput Michela Platinija, Roberta Baggija i Alessandra Del Piera.

Miralem Pjanić, koji je također svojevremeno nastupao za Juve i vezan je za torinskog giganta, je dao zanimljiv prijedlog za narednu sezonu.

"Jednu godinu nikom ne bih dao 'desetku', prvo je neko treba zaslužiti", kazao je Pjanić u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od 1996. godine broj 10 u Juventusu je bio slobdan u dvije sezone. I to u takmičarskim godinama 2012/2013 i 2016/2017.

Desetku na leđima je 16 godina nosio Del Piero, zatim od 2013. do 2015. Carlos Tevez te u sezoni 2015/2016 Paul Pogba. U Dybalinom vlasništvu je bila od 2017. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Del Piero je jedini istinski Juventino koji je zasluizeno nosio desetku !
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti