FOTO: Flash team

Ulaznice su skoro rasprodane

U gradu rukometa večeras spektakl: Sloga i Iskra od 20 sati kreću po bodove u utakmici sezone!

Samir Mlaćo
U Gornjem Vakufu Uskoplju večeras praznik rukometa.

Komšijski derbi u okviru Premijer lige odigrat će MRK Sloga i RK Iskra Bugojno.

Susret je prvo trebao biti odigran u petak, no Bugojanci nisu pristali, pa je pomjeren za subotu od 20 sati.

Očekuje se više od 2.000 navijača, a svoj dio ulaznica dobili su i gostujući i to besplatno.

Svi se nadaju da će sve proći u fer i korektnom ambijentu te da će atmosfera iz Gornjeg Vakufa po ko zna koji put obići našu zemlju, ali i region, što je bio slučaj i u ranijim derbijima ova dva tima.

Nije moglo proći bez 'prozivki' klubova, pa su se sinoć oglasili iz MRK Iskra.

"Upravni odbor MRK Iskra na svojoj redovnoj sjednici održanoj dana 01.04.2022.godine u 20:00 sati sastao se kako bi raspravljao o predstojećoj utakmici između MRK Sloga i MRK Iskra zakazanoj za dan 02.04.2022.godine u 20:00 sati a čiji termin je službeno potvrđen i najavljen rukometnom savezu i komesaru lige.

Došli smo u situaciju da MRK Iskra, predvođena upravnim odborom kluba nije dobilo niti jednu kartu za utakmicu iz razloga što smo uslovljeni i ucjenjeni promjenom termina utakmice iako po propozicijama imamo pravo na određeni broj karata, ovog puta smo uskraćeni za iste.

MRK Iskra i upravni odbor ogorčen je i ulaže protest MRK Sloga i rukometnom savezu jer ovo nije u skladu sa sportskim ponašanjem i dobrosusjedskim odnosima.

Napominjemo da smo u više navrata tražili karte i izrazili želju za preuzimanjem istih, međutim uvijek smo dobivali nejasne i ucjenjivačke odgovore.

Na sve ovo upravni odbor i MRK Iskra će znati odgovoriti u sportskom duhu.

Našim momcima želimo sportsku sreću i neka pobjedi bolja ekipa“, stoji u objavi Bugojanaca.

Brzo je stigao odgovor iz MRK Sloga, čiji su čelnici razočarani što iz Iskre nisu željeli da pristanu na promjenu satnice meča, a kao razlog naveli su da je danas prvi dan Ramazana, te da će svi postači odmah nakon iftara odmah morati put dvorane, a mnogi su najavili da će to učiniti pred ili dvoranom, sve kako bi na vrijeme zauzeli svoje mjesto.

"Povodom sramotne i lažne objave UO MRK Iskra dužni smo na istu reagovati i demantovati je. Naime, MRK Sloga kako je i dogovoreno i najavljeno u policijskoj stanici gostima iz Bugojna je obezbjedila 158 karata u posebnom sektoru za gostujuće navijače. I ne samo to, naše komšije i prijatelji iz Bugojna tih 158 karti dobili su gratis, a dokaz ćete vidjeti sutra svi u popunjenom sektoru za gostujuće navijače. Pored toga sve prethodne dane naši prijatelji, poznanici iz Bugojna u mogućnosti su u redovnoj prodaji da kupe svoju ulaznicu, a isto tako će biti i tokom sutrašnjeg dana. Ova objava kao i odluka da UO MRK Iskra ne dozvoli pomjeranje utakmice 30 minuta, pored naših silnih molbi, dovoljno govori kakve odnose žele i kakvim se provokacijama služe. Pojedinci i njihove loše namjere neće pokvariti ovaj rukometni spektakl. A znamo da se ti pojedinci ne smiju od sramote ni pojaviti na ovoj utakmici.

Dragi prijatelji, simpatizeri rukometne igre iz Bugojna, dobro došli u Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nadamo se da ćete uspjeti ući na vrijeme, obzirom da UO MRK Iskra nije imao nikakvog sluha i nije bio spreman da ispoštuje bilo koji drugi termin koji bi svima nama odgovorao“, odgovor je iz MRK Sloga.

Kako su nam potvrdili organizatori, ulaznica je ostalo veoma malo i uskoro će 'planuti' i posljednji dio.

Domaćini najavljuju spektakl na tribinama od prve do zadnje minute uz gromoglasnu podršku, ali i gosti. Navijači Iskre u 19 sati kreću iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovaj meč bitan je za oba tima i radi pozicije na tabeli. Sloga i Iskra su u opasnoj zoni kada je ispadanje u pitanju, poraženi bi naredne sezone vrlo lako mogao igrati u nižem rangu.

Sretno rukometu u gradu rukometa!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.