Kultna scena

Sheva je bio veliki igrač, ali od još većeg je tražio dres, čak ga je i vukao za jaknu

Admin Čaušević

Andriy Shevchenko se nalazi u grupi igrača koji su uspjeli osvojiti Zlatnu loptu. 

S druge strane postoje fudbaleri koji su u jednom trenutku definitivno zaslužili da osvoje to prestižno priznanje, ali nisu dočekali taj trenutak. 

U grupu takvih sigurno spada i Raul Gonzalez, legendarni Španac koji je dugo vremena bio simbol Real Madrida. 

Raul je bio ubica pred protivničkim golom, dugi niz sezona je bio i najbolji strijelac Lige prvaka dok ga nisu nadmašili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Nekada sjajni napadač koji je nosio nadimak El Ferrari definitivno nema mrlje u karijeri. Bio je cijenjen i poštavan od strane svih igrača. 

Jako ga je cijenio i Shevchenko što pokazuje i scena poslije jedne od utakmica Lige prvaka između Milana i Real Madrida.

Naime, kada je susret završio Ukrajinac je želio dres od Raula, a jednom trenutku ga je i povukao za jaknu kako bi dobio ono što želi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, Raul je pristao na razmjenu dresova. Bila je to zaista kultna scena koja budi nostalgiju kod fudbalskih romantičara. 

Raul je za Real igrao 16 godina, na ljeto 2010. je otišao u Schalke 04, poslije toga je igrao u Kataru i SAD-u. Trenutno je trener u omladinskim selekcijama Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.