Ljetos je herojskim činom oduševio svijet, sada je toliko zarastao da ga je nemoguće prepoznati

Sjajni fudbaler preko noći postao poput Robinsona Crusoea

Ljetos je herojskim činom oduševio svijet, sada je toliko zarastao da ga je nemoguće prepoznati

Admin Čaušević

Dati riječ i održati je ponekad uopšte nije jednostavno. 

Da se neki igrač koji još uvijek nosi status profesionalca promijeni preko noći i postane neprepoznatljiv zvuči nevjerovatno.

Upravo se to desilo heroju koji je prošlog ljeta oduševio cijeli svijet kada je prvi pritrčao u pomoć da se spriječi velika tragedija.

Scena kako Christian Eriksen tokom Evropskog prvenstva pada na tlo je poznata manje-više poznata svima. Među prvim koji su reagovali bio je Simon Kjaer te nosi zasluge zašto njegov veznjak ponovo briljira.

Zbog tog gesta kapiten Danske i ljekarski tim te reprezentacije su prošle godine dobili posebnu nagradu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina.

Oglasi

Kjaer je već nekoliko mjeseci van terena zbog teške povrede koljena. Dao je riječ da se neće brijati i šišati dok se ne vrati na teren i uporan je da je održi.

Društvenim mrežama je počela kružiti fotografija Kjaerovao koji izgleda totalno zapušteno poput Robinsona Crusoea iz čuvenog romana Daniela Defoea.

Image

Iskusni štoper koji je odlično igrao za Milan se povrijedio početkom decembra poslije čeka je završio na operacionom stolu. Trenutno je u periodu oporavka.

"Moj mentalitet je takav da svakog dana dam više nego prethodnog. Sretan sam zbog svakog koraka naprijed, ali trebam biti strpljiv jer je jednostavno potrebno vremena", rekao je Kjaer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Uskoro će moje koljeno biti dovoljeno jako za skoro sve zahtjeve i moći ću početi sa treninzima. Mislim da ću se vratiti jači jer radim i na drugim dijelovima mog tijela", kazao je 33-godišnjak.

Kjaer je do sada u karijeri promijenio veliki broj klubova. Član Rossonera je već dvije godine i može se reći da u Milanu igra svoj najbolji fudbal.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Bas je sladak
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi