Izabrao majstoriju saigrača

Nije mogao da vjeruje šta je vidio: Wayne Rooney izabrao najbolji gol u historiji Premiershipa

Endin Čaušević

Wayne Rooney je ostavio dubok trag u Manchester Unitedu i engleskom Premiershipu.

Rooney je sigurno jedan od najboljih fudbalera koji je igrao u najjačem rangu engleskog fudbala, a najveći dio karijere proveo je u dresu Manchester Uniteda.

Legendarni napadač je u dresu Crvenih đavola odigrao čak 559 utakmica, te je zabio 253 gola i upisao 146 asistencija.

Neki od njegovih golova bili su zaista impresivni, a tu se posebno ističe gol škaricama protiv Manchester Cityja na Old Traffordu.

Međutim, na pitanje novinara koji gol je za njega najbolji u historiji Premiershipa on nije izabrao svoj pogodak već majstoriju nekadašnjeg saigrača Robina van Persieja.

Riječ je o golu kojeg je Van Persie postigao na Old Traffordu dok je nastupao za United, a to se desilo na meču protiv Aston Ville kada je na spektakularan način iz voleja pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rooney je bio asistent za ovaj pogodak jer je poslao sjajnu dugu loptu, a Van Persie je oduševio fudbalski svijet svojim golom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.