Tri puta je otac vodio sina da gleda Ronalda, ali srca su im slomljena, a džepovi ostali prazni

Nevjerovatno koliko nemaju sreće

Tri puta je otac vodio sina da gleda Ronalda, ali srca su im slomljena, a džepovi ostali prazni

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je ove sezone propustio nekoliko utakmica Manchester Uniteda, a mnogima nije bilo jasno baš zbog čega.

Ronaldo nije bio u sastavu Crvenih đavola za vikend u meču protiv Leicestera, a iz kluba su poručili da je prehlađen i da zbog toga nije bio s ekipom.

To nije prvi put da Ronaldo nije igrao jer je propustio i gradski derbi protiv Manchester Cityja kada je otputovao za Portugal nakon što je saznao da Ralf Rangnick ne planira da ga stavi na teren od prve minute.

Takav potez je najteže pao 43-godišnjem Chrisu Broomeu koji je u Manchester doputovao sa svojim sinom Zacom kako bi on konačno vidio na sceni svog idola Ronalda, ali je ponovo razočaran otišao kući.

Otac ovog dječaka otkrio je da je to bio drugi njihov pokušaj da gledaju Ronalda uživo, te da on oba puta nije bio uopšte u konkurenciji za tu utakmicu.

Broome je potrošio skoro 4.000 eura na te dvije utakmice, a na kraju Ronalda nije bilo ni na mapi. Prvi put su to uradili prije nekoliko godina dok je Ronaldo igrao za Juventus i išli su da gledaju meč Stare dame.

No, pred sami početak istog objavljeno je da Ronaldo neće igrati jer je Andrea Pirlo odlučio da ga odmori što je bilo srceparajuće za Chrisovog sina.

U novi pokušaj krenuli su početkom ove godine i bukirali karte za derbi Manchestera. Stigli su na Etihad, a onda je stigla informacija da Ronalda nema u sastavu i da nikome nije jasno zašto neće igrati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Broome i njegov sin su za meč protiv Leicestera dobili ulaznice na poklon i bili su sigurni da će Ronaldo i ovaj put igrati, ali nevjerovatno je da je on propustio i tu utakmicu. Objavljeno je da je Portugalac prehlađen i da neće biti u sastavu što je ponovo slomilo srce njegovom sinu.

"Potrošio sam dosta novca i još nismo uspjeli da gledamo Ronalda. Obećao sam sinu da će vidjeti Ronalda kako igra i to ću sigurno ispuniti. Nevjerovatno je koliko nemamo sreće, ali nadam se da će se to promijeniti i da će se mom sinu ispuniti želja dok je CR još aktivan", rekao je Broome.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dobro su prosli,mogao ih je naguziti.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi