FOTO: FK Igman Konjic

Uzbudljiva završnica u Prvoj ligi FBiH

Velika borba za prvaka: Igman, TOŠK ili GOŠK?

Samir Mlaćo
Remi Igmana kod Simm Bau u Maglaju (0:0), te veliki kiks NK GOŠK na domaćem terenu protiv fenjeraša HNK Tomislav (0:0), donio je nova uzbuđenja u Prvoj ligi FBiH.

U bitku za prvo mjesto nikada ozbiljnije upetljao se NK TOŠK koji je u Goraždu pogotkom Ajdina Mujagića sa 11 metara savladao FK Goražde (0:1).

U Goraždu se rijetko dolazi do sva tri boda, pa je tima pobjeda kluba iz Tešnja još značajnija.

Igman je i dalje lider sa 42 osvojena boda, NK TOŠK ima 41, a NK GOŠK 41.

Jasno je da će ova tri tima vjerovatno do kraja voditi veliku bitku, a teško je u ovom trenutku bilo kome dati veći postotak šansi, iako tabela govori da je u ovom trenutku tituli najbliži Igman.

Igmanu dodatni problem predstavlja to što igra i polufinale Kupa BiH protiv FK Sarajevo, što će sigurno biti dodatni teret za ekipu Adnana Elezovića. Fokusirani će morati biti na dva fronta, a to često zna biti pogubno, no u Konjicu vjeruju da ima dovoljno širok roster za oba izazova.

Do kraja sezone ostalo je još deset kola.

Igman u prvenstvu ima domaće susrete sa FK Rudar Kakanj, NK Jedinstvo, FK Radnik Hadžići, OFK Gradina i FK Goražde. U goste će momci iz Konjica NK Zvijezda i HNK Orašje, dakle dva vezana gostovanja, te HNK Tomislav, NK TOŠK i FK Mladost Doboj Kakanj.

Drugoplasirani NK TOŠK do kraja sezone će biti domaćin NK Travnik, NK Bratstvo, BFK Simm Bau, FK Igman i NK Jedinstvo. U goste će NK GOŠK, FK Budućnost Banovići, FK Rudar Kakanj, HNK Orašje i NK Tomislav.

Trećeplasirani NK GOŠK u Gabeli će ugostiti NK TOŠK, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Travnik, NK Zvijezda i FK Budućnost Banovići. U goste će FK Radnik Hadžići, OFK Gradina, FK Goražde, NK Bratstvo i BFK Simm Bau.

Na kraju sezone se gleda međusobni duel ukoliko dva tima budu imala isti broj bodova. Igman ima bolji duel od NK GOŠK s obzirom da je u Gabeli bilo 0:0, a u Konjicu 1:0 za Igman.

GOŠK je savladao NK TOŠK u Tešnju 2:0, te će ga sada ugostiti u 22. kolu u Gabeli.

Kada je u pitanju međusobni duel Igmana i TOŠK-a u Konjicu je bilo 1:0 za Igman, a ova dva tima novi međusobni duel igraju u Tešnju u 27. kolu pred gotovo sigurno ispunjenim Lukama.

Na ispitu će do kraja sezone biti gotovi svi. Javnost, posebno oni koji prate  i izvještavaju sa dešavanja u Prvoj ligi FBiH, klubovi, nogometaši, ali i službena lica koja često dođu u prvi plan brojnim “čudnim“ i blago rečeno nelogičnim odlukama.

Na ispitu su svakako i čelnici NS FBiH koji će morati dati maksimum za što regularniju završnicu prvenstva u svakom pogledu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.