"Želja mi je naredne sezone igrati Premijer ligu, nadam se da ću to uspjeti s TOŠK-om"
Stoper kluba iz Tešnja igra sjajno ove sezone, te ne treba čuditi ako naredne sezone bude igrao u Premijer ligi BiH

Stoper kluba iz Tešnja u razgovoru za SportSport.ba

"Želja mi je naredne sezone igrati Premijer ligu, nadam se da ću to uspjeti s TOŠK-om" · Intervju

D. Kurbegović

Nakon 20. kola u Prvoj ligi FBiH na vrhu tabele su se izdvojila tri klub. Igman je lider, dok je drugoplasirani TOŠK sa bodom manje, te na trećoj poziciji ekipa GOŠK-a sa dva boda manje od lidera. Nema sumnje da nas do kraja sezone očekuje velika borba za prvo mjesto, koje vodi u Premijer ligu BiH. Iako su mnogi od početka sezone u borbi za prvo mjesto vidjeli samo dvije ekipe, Igman i GOŠK, ipak još jedan tim se umiješao u borbu za prvo mjesto.

Ekipa TOŠK-a sjajnim igrama u prvom dijelu sezone, a posebno na početku proljetnog dijela prvenstva promovisala se u ozbiljnog konkurenta za prvo mjesto.
Izabranici trenera Dženana Zaimovića igraju sjajno, napad kluba iz Tešnja je postigao najviše golova, a odbrana je jedna od najboljih u ligi.

Stub odbrane TOŠK-a u ovoj sezoni je visoki stoper Dražen Dubačkić, koji igra sjajnu sezonu, kao i ostatak tima.

Ovaj 22-godišnjak za SportSport.ba govorio je o dosadašnjim rezultatima kluba iz Tešnja, borbi za Premijer ligu, svojim igrama i planovima za naredni period.

TOŠK je odlično otvorio drugi dio sezone, tri pobjede i dva remija su vas promovisala u borbu za prvo mjesto zajedno s ekipama Igmana i GOŠK-a?

"Dobro smo igrali u prvom dijelu, a tako smo nastavili i u drugom dijelu sezone. Nadam se da smo igrama opravdali očekivanja, te smo s pravom pokazali da se možemo boriti za sami vrh tabele, odnosno prvo mjesto, iako prije početka sezone malo ko nam je davao šanse u borbi za sami vrh tabele".

Oglasi

Kakva je atmosfera u svlačionici, ima li euforije u Tešnju glede posljednjih rezultata i borbe za prvo mjesto?

"Atmosfera u ekipi je uvijek dobra, kako među igračima, stručnom štabu, tako i našim navijačima koji nas bodre kako kod kuće, tako i na strani. Pokušat ćemo nastaviti u ovom ritmu i postizati dobre rezultate i u nastavku sezone".

Odbrana TOŠK-a koju vi predvodite igra na visokom nivou ove sezone?

"Trudim se na svakoj utakmici da dam svoj maksimum, kvalitet naše defanzive pokazuje da smo među najboljim obranama u ligi, a protivnici nam stvaraju mali broj šansi, što je zasluga cijelog tima, a ne samo odbrane. Svi smo ko jedan, igramo timski, kako napad, tako i u odbrani".

Kakve su tvoje ambicije u narednom periodu, da li je to viši rang, odnosno nastupi u Premijer ligi BiH?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Igram standardno posljednjih nekoliko sezona i logično je da razmišljam da zaigram na većem nivou. Moje ambicije su svakako da zaigram u većem rangu i nadam se da ću s TOŠK-om igrati u Premijer ligi BiH" kazao je za SportSport.ba Dražen Dubačkić.

Dubačkić je u karijeri nastupao za omladince Željezničara, zatim za visočku Bosnu, Slaviju, Drinu iz Zvornika, te Tekstilac odakle je u augustu prošle godine stigao u Tešanj.

Top Komentari

plemic
ako želiš igrati pl bih, dobro promisli i odluči o prelasku ili u igman ili u gošk.
2 1
burazengija
Dobar menadžer,"cvaja" lažnom novinaru i malo promocije svom igracu. Korektan igrac samo objasnjavam na glas otkud ovog na sport sport ba portalu...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi