Savić i Vrsaljko djelovali u tandemu

Gdje će ko s Balkancima: Domišljatim provokacijama izludili Grealisha, "eksplodirao" je i Guardiola

Admin Čaušević

U finišu utakmice Manchester City - Atletico Madrid atmosfera na stadionu Etihad je bila naelektrisana. 

S jedne strane je igrala ekipa koja je napadala i željela igrati fudbal, a s druge koja je nastupila u, za moderni fudbal, neviđenom 5-5-0 sistemu.

Pobjednika je na kraju odlučio jedan gol. Postigao ga je Kevin De Bruyne. Atletico je doživio veliku blamažu jer nije uputio niti jedan šut u okvir.

Igrači Atletica su u finišu meča bili pomalo infrustrirani. Primjer za to je i scena na deset minuta prije kraja kada je Correa napucao loptom Grealisha dok je ležao na podu.

Englez je brže bolje ustao i želio je da se obračuna sa Argentincem, ali je Pep Guardiola bio brži pa je na vrijeme zaustavio svog igrača.

Pep je prvo zagalamio na igrače Atletica i pitao ih jesu li ludi, a nakon toga je nastojao da spriječi još veći obračun tako što je odgurnuo Grealisha i poručio mu da misli da igra.

Nakokn toga na scenu stupaju Balkanci Savić i Vrsaljko koji su u tandemu pokušali da izlude najskupljeg Engleza u historiji.

Savić mu je prvo udario blagi šamar, dok ga je Vrsaljko povukao za kosu, a Grealish se na sve to samo smijao. Stavio je ruku na usta i odgovarao im da ga ne snime kamere.

U Cityju znaju da ih na Wanda Metropolitanu čeka pakao jer je rezlutat 1:0 itekako dostižan. Na to je upozorio Guardiola.

"Trebamo kontrolisati naše emocije i uraditi ono što trebamo uraditi. I tamo će biti sudija", poručio je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moramo ostati pribrani i ne nasjedati na njihove poteze. Očekujem sličan meč u Španiji, ali će Atletico morati više napadati", poručio je strijelac pobjedničkog gola.

Revanš meč igra se za sedam dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.