Guardiola poslije utakmice s pravom ismijao Atletico, dobio je ekspresan odgovor

Nakon prvog meča četvrtfinala Lige prvaka

Guardiola poslije utakmice s pravom ismijao Atletico, dobio je ekspresan odgovor

A. Čaušević

Manchester City na revanš četvrtfinala Lige prvaka Atletico Madridu pustuje s minimalnom prednošću.

Dupli autobus kojeg je Diego Simeone parkirao ispred gola nije pomogao Jorgandžijama koji su na kraju poraženi rezultatom 1:0.

Poslije utakmice Pep Guardiola je na neki način ismijavao Atletico i formaciju 5-5-0 što se uopšte nije svidjelo nekim od igrača madridskog kluba.

"Osjetili smo da igraju 5-3-2 formaciju i probili smo nekoliko puta po stranama. Onda su stavili Gireazmanna skroz desno, a Felixa skroz lijevo i počeli igrati 5-5-0", rekao je Guardiola.

"Igranje s dvije linije od pet igrača je prahistorijia, danas i u narednih 100.000 godina igrati protiv dva bloka od pet igrača je jako teško. Nema prostora, vrlo dobro se brane."

Prvi od igrača koji se javio kako bi odgovorio Guardioli bio je Koke, kapiten i dugogodišnji lider Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zaljubljen u tebe od prahistorije, ponosan što sam Atleticov", poručio je iskusni veznjak.

Guardioline riječi se sigurno neće svidjeti i navijačima Atletica koji će mu pripremiti paklen doček na Wanda Metropolitanu za sedam dana kada se igra revanš.

Top Komentari

Ajax11
Najodvratniji tim poslje Zelje je ovaj Athletico
3 7
denimen9
Vamos Atleti
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi