Poraženi su od Cityja, ali...

Rezultat kukavičke igre: Simeone je sinoć postavio najsramotniji rekord otkada je u Atleticu

Eldar Ganibegović

Atletico Madrid sinoć je na Etihadu poražen od Manchester Cityja s minimalnih 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. 

Jedini gol na utakmici postigao je Kevin de Bruyne u 70. minuti i tako svom timu stvorio prednost pred revanš u Madridu.

Očekivano, ekipa Diega Simeonea postavila se defanzivno na vrućem gostovanju, a često smo ih mogli vidjeti kako igraju odbranu i sa dva bloka od po pet igrača.

Gosti su željeli dobar nrezultat prije revanša, a za njih bi to na Etihadu svakako bio i remi. Ipak, Diego Simeone sinoć je uspio da postavi najsramotniji rekord otkako je trener Jorgandžija.

Građani su bili dominantna ekipa tijekom cijele utakmice i potpuno dominirali, a tim Simeonea za 90 minuta nije uputio niti jedan udarac prema protivničkom golu što im se nikada prije nije desilo pod vodstvom argentinskog stručnjaka.

Također, ovo je prvi put u historiji nokaut faze Lige prvaka desilo se da ekipa u jednoj utakmici nema udarac prema golu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostale statistike gostiju također su vrlo loše. Nisu izveli niti jedan udarac iz ugla, imali su samo 32 posto posjed lopte i razmijenili čak 400 dodavanja manje od domaćina. Usporedbe radi, Manchester City je ispalio 15 udaraca, a 702 puta su napravili tačno dodavanje.

Revanš se igra u srijedu, 13. aprila u 20:45 na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu. Podsjetimo, Liverpool je u utorak u drugom četvrtfinalu Lige prvaka savladao Benficu u Portugalu s 1:3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.