Gdje će ko s Balkancima: Domišljatim provokacijama izludili Grealisha,  "eksplodirao" je i Guardiola

Savić i Vrsaljko djelovali u tandemu

Gdje će ko s Balkancima: Domišljatim provokacijama izludili Grealisha, "eksplodirao" je i Guardiola

Admin Čaušević

U finišu utakmice Manchester City - Atletico Madrid atmosfera na stadionu Etihad je bila naelektrisana. 

S jedne strane je igrala ekipa koja je napadala i željela igrati fudbal, a s druge koja je nastupila u, za moderni fudbal, neviđenom 5-5-0 sistemu.

Pobjednika je na kraju odlučio jedan gol. Postigao ga je Kevin De Bruyne. Atletico je doživio veliku blamažu jer nije uputio niti jedan šut u okvir.

Igrači Atletica su u finišu meča bili pomalo infrustrirani. Primjer za to je i scena na deset minuta prije kraja kada je Correa napucao loptom Grealisha dok je ležao na podu.

Englez je brže bolje ustao i želio je da se obračuna sa Argentincem, ali je Pep Guardiola bio brži pa je na vrijeme zaustavio svog igrača.

Oglasi

Pep je prvo zagalamio na igrače Atletica i pitao ih jesu li ludi, a nakon toga je nastojao da spriječi još veći obračun tako što je odgurnuo Grealisha i poručio mu da misli da igra.

Nakokn toga na scenu stupaju Balkanci Savić i Vrsaljko koji su u tandemu pokušali da izlude najskupljeg Engleza u historiji.

Savić mu je prvo udario blagi šamar, dok ga je Vrsaljko povukao za kosu, a Grealish se na sve to samo smijao. Stavio je ruku na usta i odgovarao im da ga ne snime kamere.

U Cityju znaju da ih na Wanda Metropolitanu čeka pakao jer je rezlutat 1:0 itekako dostižan. Na to je upozorio Guardiola.

"Trebamo kontrolisati naše emocije i uraditi ono što trebamo uraditi. I tamo će biti sudija", poručio je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moramo ostati pribrani i ne nasjedati na njihove poteze. Očekujem sličan meč u Španiji, ali će Atletico morati više napadati", poručio je strijelac pobjedničkog gola.

Revanš meč igra se za sedam dana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VenamaHrabrih
Baš se imaju čime pohvaliti. A i ovaj tupavi portal koji afirmiše ovakvo ponašanje.
6 0
Ajax11
Cigani, ništa drugo nisam ni oćekivao od te ekipe- cim gube ili ganjaju rezultat, poćinju startevi i prljava igra- fuj
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi