Je li moguće?

Talijani objavili: Kraj karijere Zlatana Ibrahimovića!?

Eldar Ganibegović

Čini se da bi po okončanju sezone karijeru mogao završiti veliki Zlatan Ibrahimović. 

Iako je Zlatan Ibrahimović u oktobru prošle godine napunio 40 godina, njegove igre ne pokazuju to. Nakon povratka u Milan u januaru 2020. godine Ibrahimović nastavlja dokazivati da su godine za njega samo broj.

Koliko Ibrahimović ima uticaj na svoju momčad najbolje svjedoči činjenica da je do sada postigao osam pogodaka u Serie A i jedan je od tri najbolja igrača Milana ove sezone. Isti broj golova postigli su Rafael Leao i Olivier Giroud.

S obzirom na to da Ibrahimoviću na kraju ove sezone ističe ugovor s Milanom, italijanski list "La Gazzetta dello Sport" posvetio mu je dosta materijala. U njemu se navodi kako će budućnost Šveđanina ovisiti o mjestu Milana na kraju sezone. Ako Milanezi ove sezone osvoje nacionalno prvenstvo, 40-godišnjak može objesiti kopačke o klin.

Ako se to dogodi, Ibrahimović uopšte ne mora napustiti Milan. Mediji navode da bi ga Stefano Pioli volio imati u svom stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, ako 40-godišnjak odluči nastaviti karijeru, klub bi trebao imati gotov prijedlog ugovora prema kojem bi zarađivao tri miliona eura, što je za četiri miliona manje u odnosu na to koliko zarađuje sada.

Zlatan Ibrahimović je u svojoj karijeri četiri puta osvajao talijansko prvenstvo, od čega tri u tri uzastopne sezone - s Interom je slavio u 2007., 2008. i 2009. godine. Dvije godine kasnije to je učinio i s Milanom, a vidjet ćemo da li će to biti slučaj i ove godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.