Kada se glavama sudare "zvijeri" kao što su Ibrahimović i Medel, epilog je samo jedan

Stradali i jedan i drugi

Kada se glavama sudare "zvijeri" kao što su Ibrahimović i Medel, epilog je samo jedan

E. Škorić

Milan nije uspio pobijediti Bolognu u utakmici 38. kola italijanske Serije A.

Duel na San Siru završen je bez pogodaka, a Milan je u veoma važnom trenutku prosuo bodove, mada će ostati lider na tabeli sa 67 bodova. Napoli ima 66, Inter 63 uz utakmicu manje.

Rossoneri su večeras odigrali zaista lošu utakmicu, a nije pomogao ni Zlatan Ibrahimović koji je u 70. minuti zamijenio Oliviera Girouda.

Ibra je meč dočekao sa povezom oko glave, nakon sudara sa Garyjem Medelom u 79. minuti. Krv je potekla na licima iskusnih nogometaša, kojima je ukazana pomoć, a obojica su nakon toga ostali na terenu.

Ibrahimović se u jednom trenutku okrenuo prema Medelu i dobacio mu nekoliko riječi, no sve se dogodilo u žaru borbe i u želji Čileanca da dođe do lopte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrači Bologne imali su večeras poseban motiv jer su igrali za svog trenera Sinišu Mihajlovića, kojem se bolest vratila i on će narednih dana biti na liječenju, a video porukom se javio timu u subotu navečer i zaželio im mnogo sreće, te poručio da budu hrabri, da se ne uplaše Milana i 60.000 navijača na San Siru, a ovi su sve to usvojili, odigrali hrabro i smjelo, na kraju zasluženo osvojili bod.

Milanu je bod daleko manje vrijedan, mada bi svaki bod mogao biti od velike važnosti u ovoj trci za Scudetto. Sljedeći meč Milan igra narednog vikenda u Torinu, nakon toga duel s Interom u Kupu, a onda teško gostovanje ekipi Lazija u Rimu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaliopi
Na ovoj tekmi što sam ja gledao Medel nije nastavio igru, jel bio negdje na terenu nisam upratio al sumnjam da si na to mislio, ne znam što pišeš išta ako nisi gledao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi