Milan završio posao iz snova, stvara šampionski tim za narednu sezonu

Botman pojačava Rossonere

Milan završio posao iz snova, stvara šampionski tim za narednu sezonu

E. Škorić

Milan se sprema za uzbudljiv prijelazni ljetni rok i već sada je jasno da će tim biti pojačan s nekoliko novih igrača.

Ono što je najsigurnije je da će Milan u sezoni 2022/23 igrati bez veznjaka Francka Kessiea, koji je sve dogovorio s Barcelonom u koji odlazi kao slobodan igrač, a zbog toga je sinoć tokom meča s Bolognom izviždan od strane 75.000 navijača Milana.

Kessie odlazi, ali u vezni red bi trebao da dođe Lilleov Portugalac Renato Sanches, a na tom poslu se uveliko radi. Sanches neće biti jedini igrač iz Lillea koji će put Milana.

Naime, transfer guru Fabrizio Romano upravo je objavio da je Milan na pragu dovođenja Svena Botmana, sjajnog stopera nizozemske reprezentacije.

Botman ima samo 22 godine, a s Lilleom je osvojio naslov prvaka Francuske i našao se na meti mnogih klubova. Milan je iz Lillea ranije doveo Mikea Maignana kao zamjenu za Gianluigija Donnarummu i čini se da je ovaj francuski velikan postao "oaza sreće" za Paola Maldinija i njegove saradnike.

[twitter]https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1511285613374361602[/twitter]

Romano javlja da je Milan na pragu da zaključi posao, te da su pregovori pri kraju iako su mjesecima trajali. Sam igrač izrazio je želju da obuče dres slavnog kluba, koji će ponovo igrati u Ligi prvaka, a i dalje je lider Serije A i bori se za Scudetto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Botman je ponikao u Ajaxu, igrao i za Heerenveen, a u Lilleu je od jula 2020. godine i ove sezone je u odigrao 21 ligaški meč i postigao tri gola uz jednu asistenciju, dok je u Ligi prvaka upisao pet nastupa, te po jedan u nacionalnim kupovima.

Osim Botmana te gore spomenutog Sanchesa, Milan radi i na dovođenju napadača, a spominjalo se da bi mogao kao slobodan doći Divock Origi iz Liverpoola. Što se Botmana tiče, on je pod ugovorom, pa će Milan morati da plati odštetu, a za sada nije poznato o kojoj cifri je riječ. Tržišna vrijednost igrača je 30 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi