Veliko slavlje igrača i navijača Veleža

Zajedno do kraja

Edmir Škorić

Velež je u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH razbio Tuzla City s 4:0, a nakon meča igrači i navijači zajedno su proslavili veliku pobjedu.

Velež je prije nekoliko dana pobijedio Široki Brijeg s 1:0 s igračem manje, a na stadionu Rođeni ponovo je i bez primljenog gola došao do pobjede, ovaj put u okviru polufinala Kupa protiv Tuzla Cityja.

Očekivalo se dosta neizvjesnosti u meču mostarskog i tuzlanskog tima u završnici Kupa, ali sudeći prema današnjih 90 minuta - toga neće biti. Velež ima uvjerljvu prednost od četiri gola uoči putovanja u Tuzlu.

Dejanović je postigao dva, a Anđušić i Salčin po jedan gol, pa Mostarci uveliko razmišljaju o finalu i potencijalnom duelu sa Sarajevom u Zenici, pošto je Bordo tim slavio u prvom meču protiv Igmana s 2:0 i svakako je favorit u duelu s jedinim drugoligašem u najmasovnijem takmičenju u državi.

Nakon još jedne partije za pamćenje, a sve ih je više kada je Velež pitanju, zajednički su igrači i navijači slavili uz poruku: "Idemo do kraja!".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Navijači su na stadionu Rođeni bili velika podrška svom timu od povratka na tribine, a danas su na najbolji način bodrili svoje igrače i bili im vjetar u leđa.

Veležu već za vikend slijedi gostovanje u Tuzli kod Slobode u 25. kolu, a revanš sa Tuzlom odigraće se za dvije sedmice.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.