Dudić oprezan iako je Tuzla City razbijen, a Ćosić traži 'opravdanje' za očajnu igru ekipe

Treneri nakon meča u Mostaru

Dudić oprezan iako je Tuzla City razbijen, a Ćosić traži 'opravdanje' za očajnu igru ekipe

Midhat Šljivak

Velež je večeras u Mostaru u prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine deklasirao Tuzla City rezultatom 4:0.

Mostarski Rođeni su potpuno potopili tuzlanski tim i izvjesno je da će oni igrati u finalu jer je zaista teško vjerovati da u revanšu City može zabiti pet golova i eliminisati Mostarce.

Trener Veleža Feđa Dudić presretan je nakon fenomenalnog izdanja svog tima i nije krio zadovoljstvo.

"Pobijediti Široki i Velež sa 4:0 pokazuju koliko smo dobri. Nekad nismo imali sreće, ali bitno je da pošteno radimo i to nam se vraća. Imali smo dosta utakmica u kojima nismo zaslužili poraz. Bio sam uvjeren u pobjedu, odigrali smo fenomenalno, ne znam jesu li nam šutnuli na gol. Sve čestitke momcima, znao sam da ćemo se vratiti i kad smo gubili. Ovo je nagrada dobre igre. Veliki korak, ali nećemo još reći da smo u finalu", rekao je Dudić.

Pomoćnik Husrefa Musamića Dženis Ćosić tvrdi kako rezultati protiv Zrinjskog (5:0) i ovaj danas nisu realna slika tima.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ovaj poraz nas je dodatno uzdrmao. Nismo pokazali svoju pravu sliku. Moramo to što prije riješiti. Dosta stvari smo danas znali, predvidjeli, očekivali smo visoki presing. Tri su naša gola, tri individualne greške. Imamo psiholoških problema s igračima", rekao je Ćosić i dodao je:

"Kada primite u dvije utakmice devet golova samopouzdanje nije na visokom nivou. Pokušat ćemo sve da korigujemo, već sutra ćemo da počnemo raditi. Ovaj i rezultat protiv Zrinjskog nije realan", poručio je Dženis Ćosić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
Fala Velez , sto se istresli gace tamo gdje treba ,u klozetsku solju,
3 4
StarMoVe
Forzza!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi