Tuzlacima će se Mostar ogaditi: Velež im je očitao lekciju i odškrinuo vrata velikog finala!

Nova blamaža Tuzle City

Tuzlacima će se Mostar ogaditi: Velež im je očitao lekciju i odškrinuo vrata velikog finala!

Edmir Škorić

Nogometaši Veleža deklasirali su FK Tuzla City s 4:0 u prvom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci su očigledno u krizi, pa su nakon potopa u Mostaru i 5:0 poraza od Zrinjskog u prvenstvu, danas u istom gradu, ali do druog rivala, doživjeli još jednu blamažu, ovaj put u Kupu. Velež je demolirao goste, a sa četiri data gola napravio je ogroman korak prema finalu.

Da se gosti neće provesti danas u Hercegovini, odmah je bilo jasno, naročito nakon što je Dejanović u devetoj minuti matirao Fejzića poslije greške Šukilovića.

Na krilima navijača koji su danas bili sjajni i u velikom broju, domaći nogometaši brzo stižu do 2:0. U 28. minuti je Nukić pogriješio, Radović potom ubacio, a Salčin pogodio. Nekoliko minuta prije tog gola Velež je takođe imao dobru šansu, ali je Dejanovićev udarac Fejzić odbranio.

Novi gol Rođenih u 38. minuti. Anđušić se našao pred golom gostiju i onda sjajno lob udarcem zatresao mrežu nemoćnog Fejzića, pa su gosti bili na koljenima i u potpunom šoku.

Tuzla City i u nastavku očajna, Velež je pokazao da je mnogo bolji tim u ovom trenutku, a novim golom praktično je eliminisao Tuzlake iz takmičenja.

Oglasi

U 65. minuti Peco je pobjegao svojim čuvarima, ubacio, a Dejanović postigao drugi gol za konačnih 4:0.

Tuzlacima ostaje da se kroz prvenstvo dočepaju Evrope i s obzirom na to da su drugi na tabeli, imaju dobre šanse, dok će Velež eventualnim osvajanjem Kupa dobiti tu mogućnost.

Još uvijek nas očekuju revanši, ali za sada je izvjesno finale Velež - Sarajevo, koje će se igrati u Zenici. Bordo tim ima 2:0 protiv Igmana uoči revanša u Konjicu ili eventualno na Grbavici.

Tuzlaci će svakako tražiti čudo u revanšu na Tušnju, no izgleda nemoguće da dođu do pobjede koja će im obezbijediti finale.

Za kraj dodajmo da se utakmica u Mostaru nakratko prekinula da bi se igrači oba tima koji su prepostili današnji dan mogli omrsiti.

Velež - Tuzla City 4:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Anđušić, Haskić, Hasanović, Salčin, Dejanović, Radović.

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Krpić, Karjašević, Mehanović, Džafić, Mehidić, Doffo, Morris, Mešinović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Čestitke,sretno u finalu. Mostar je grad nogometa!
39 2
StarMoVe
Gdje ste dušmani da se sladite našom novom pobjedom spavate li mirno dok na stadionu Rođeni piju pivo uz lijepo vrijeme i dobre žene.. Gdje ste dušmani sunce vam jebbem..
13 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi