Ancelotti ispričao anegdotu

Maser Real Madrida spasio Benzemu: "Izgubio je akreditaciju i rekao sam mu da ne može igrati"

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su u gostima sa 3:1 pobijedili Chelsea u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Kraljevski klub je ostvario sjajan rezultat pred revanš utakmicu na Santiago Bernabeu koja se igra narednog utorka i jasno je da je Real Madrid već jednom nogom u polufinalu.

Još jednu nevjerovatnu utakmicu odigrao je Karim Benzema koji je pokazao da igra u životnoj formi. Francuski napadač je najzaslužniji za pobjedu Kraljeva na Stamford Bridgeu jer je zabio hat-trick.

Benzema je dao čak šest golova u dvije utakmice nokaut faze Lige prvaka i sada je već svima jasno da je daleko najvažniji igrač u ekipi Carla Ancelottija.

Međutim, Benzema je imao zanimljiv problem pred početak utakmice kada je ekipa stigla na stadion Chelseaja. Naime, on je zaboravio svoju propusnicu za stadion, a to je sve otkrio Ancelotti nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Rekao sam mu da neće igrati večeras jer je izgubio svoju akdreditaciju bez koje se ne može ući na teren. Sve je spasio naš maser koji je pronašao Karimovu akreditaciju i svi smo se nasmijali nakon toga. O njemu nemam šta previše da kažem, Karim je zaista fantastičan", rekao je Ancelotti.

Fantastični Benzema u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 36 utakmica na svim takmičenjima i zabio je čak 37 golova i uz to je dodao 13 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.