Magija je u nogama Karima Benzeme: Čudesna noć Francuza na Stamford Bridgeu
Foto - EPA

Real Madrid pobijedio Chelsea

Magija je u nogama Karima Benzeme: Čudesna noć Francuza na Stamford Bridgeu

Midhat Šljivak

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Londonu savladao aktuelnog prvaka Evrope Chelsea s 3:1. Sva tri pogotka za Kraljeve postigao je čudesni Francuz Karim Benzema.

Nakon nešto ofanzivnijeg ulaska Chelseaja u igru Real je preuzeo dominaciju na terenu. Vinicus Junior je u jednom napadu pogodio prečku i to je samo nagovijestilo ono što će se desiti u 21. minuti.

Karim Benzema je izbacio loptu za Vinicusa, ovaj mu je vraća na desetak metara od gola, a Francuz prekrasno glavom zabija za vodstvo Real Madrida od 1:0.

Samo tri minute kasnije bilo je 2:0. Benzema ovog puta koristi ubačaj Luke Modrića i ponovo pogađa mrežu domaćeg tima.

Nakon nekoliko opasnih napada s obje strane u 40. minuti se Chelsea vraća u igru. Jorginho fenomenalnom loptom pronalazi Kaija Havertza, a Nijemac zabija za 2:1.

Prvo poluvrijeme velikom šansom završava Benzema. Imao je odličnu šansu, ali nije lopta htjela u mrežu i na odmor se odlazi rezultatom 2:1 u korist Real Madrida.

Oglasi

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Real dolazi do trećeg gola. Mendy i Rudiger griješe, Benzema to koristi i pogađa za velikih 3:1.

Courtois potom čudesno vadi šut Azpilicuete, imao je Chelsea do kraja veliku šansu i preko Lukakua, ali Belgijanac je promašio zicer.

Do kraja Kraljevi lagano zadržavaju prednost. Chelsea nije imao pravu ideju u napadu i ostalo je 3:1 za Real Madrid koji je tako ostvario veliku pobjedu i nalazi se na korak od plasmana u polufinale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale:

Chelsea - Real Madrid 1:3

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Silovatelj i ucjenjivač.Treba biti u zatvoru zbog svojih zlodjela a ne na slobodi.Btw lako je raspadajući Čelzi razvalit.Gdje si u velikim utakmicama seljoberu alžirski??
3 52
Mostar1989
Sad ce hejteri reci za Real samo Benzema daje golove jos im je to ostalo,inace je penal ili var kriv za pobjede Reala
23 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi