Golman PSG-a

Donnarumma će (n)ovom izjavom dodatno izazvati bijes i gađenje navijača Milana

Eldar Ganibegović

Italijanski golman Gianluigi Donnarumma ljetos je iz Milana prešao u PSG.

Navijači trenutno vodećeg kluba u Seriji A taj transfer smatraju izdajom. 

Svoju prvu sezonu u dresu PSG-a provodi tako što se mijenja na golu s Keylorom Navasom, s obzirom na to da Muricio Pochettino još uvijek nije donio odluku kome da pripadne 'jedinica'.

Ono što je sigurno je da golman italijanske reprezentacije nije požalio zbog odabira prelaska u Francusku. Nakon što je prešutio rivalstvo s Navasom u intervjuima na početku sezone, ograničivši se na naglašavanje da je u PSG došao igrati, Donnarumma, u intervjuu za 'Telegraph', pružio je daljnju pozadinu o razlozima koji su ga naveli da prihvati ponudu PSG-a i odbije produžetak saradnje s Milanom.

"Gigi (Gianluigi Buffon, op. a) mi je vrlo često pričao o PSG-u, čak i kada je još igrao ovdje, a ja u Milanu. Govorio mi je o historiji kluba i grada. To mi je dodatno olakšalo izbor i zato što sam znao da me prate već neko vrijeme", rekao je Donnarumma, a onda dao izjavu koja će zaboliti navijače Milana - da nije požalio zbog svog odabira.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"PSG je učinio da se osjećam važnim, odmah sam osjetio povjerenje koje su imali u mene. Više sam nego uvjeren u izbor koji sam napravio. Igram s izvanrednim saigračima i klub ima velike ambicije. Dijeljenje svlačionice s igračima poput Messija, Mbappea i Neymara tjera nas da damo sve od sebe čak i na treningu. Naravno, tu su i veliki pritisci, ali svi smo svjesni svog potencijala, pa samo razmišljamo o tome da radimo kako bismo dobro prošli u svakom natjecanju i pokušali osvojiti Ligu prvaka", zaključio je Donnarumma.

Na osvajanje Lige prvaka morat će sačekati barem do iduće sezone, s obzirom na to da ih je ove u osmini finala zaustavio Real Madrid. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.