Zbog ponude PSG-a više ništa neće biti isto
Foto - EPA

Mbappeu su ponudili nevjerovatan ugovor

Zbog ponude PSG-a više ništa neće biti isto

Midhat Šljivak

Francuski velikan PSG čini apsolutno sve kako bi u svojim redovima zadržao fenomenalnog napadača Kyliana Mbappea i odlučili su da mu ponude nestvarnih 150 miliona eura za dvogodišnji nastavak saradnje.

Kylian Mbappe je slobodan igrač na kraju ove sezone. Uveliko se u španskim medijima najavljivao njegov potpis za Real Madrid, ali PSG niti u jednom trenutku nije odustao od sjajnog napadača.

Zbog 23-godišnjeg fudbalera francuski velikan spreman je izdvojiti zaista nestvarni cifru, čak 150 miliona eura za dvije godine ugovora.

Tako barem tvrdi ugledni novinar Guillem Balague. On ističe da je PSG spremio ovaj novac za samo dvije godine ugovora i to je cifra koja se ne pamti u svijetu fudbala.

S druge strane jasno je da Mbappe želi u Real Madrid. Kraljevi su mu navodno ponudili oko 30 miliona eura godišnje, ali Francuz pokušava pregovorima izvući više novca od tima iz Madrida.

Cifre koje se vrte oko Mbapppea zaista su nevjerovatne i bit će interesantno vidjeti kakvu će odluku ovaj čudesni napadač donijeti o nastavku karijere.

Oglasi

Izvjesno je da su u igri za njegov potpis samo PSG i Real Madrid. Odluka nije nimalo lagana, a sve bi trebalo biti odlučeno već početkom ljeta.

Kylian Mbappe je u dresu tima iz Pariza u proteklih pet godina odigrao 209 utakmica i ima učinak od 160 golova i 81 asistencije.

Predsjednik Francuske se uključio u posao oko Mbappea

Prethodnih mjeseci se uveliko piše o tome da je Mbappe već odlučio da od naredne sezone igra u dresu Real Madrida, ali je on u nedjelju to demantovao i poručio je da odluku još uviijek nije donio i da je sve moguće.

Mbappe je priznao da i dalje postoji mogućnost da ostane u PSG-u, te da će saopštiti svoju odluku onoga dana kada i sam bude znao šta želi.

To je itekako dalo nadu čelnicima PSG-a da bi mogli zadržati Mbappea iako je to prije nekoliko sedmica izgledala kao nemoguća misija. Čak je objavljeno da su Parižani uspjeli nagovoriti Mbappea da ostane i da će on u maju potvrditi da će s PSG-om potpisati novi ugovor, ali zvaničnih informacija o tome i dalje nema.

Mediji u Francuskoj pišu da je za ovu državu od velikog značaja da zadrže jednog od najboljih igrača svijeta jer bi Ligue 1 dobila na popularnosti ukoliko on odluči i narednih sezona da nosi dres Parižana.

Navodno, u sve je uključen i predsjednik Francuske, Emmanuel Macron, koji pokušava i sam da nagovori Mbappea da ostane u Parizu. Francuzi ne žele da njihov najbolji igrač napusti zemlju i ligu, te su spremni očito sve da mu ispune samo da ostane i čini se da su veoma blizu da ispune svoj cilj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Real Madridu su sigurno razočarani razvojem situacije jer su bili sigurni da je dolazak Mbappea na Santiago Bernabeu završena stvar, ali neočekivano je došlo do preokreta.

Le Parisien piše da je Mbappe bio iznenađen pozivom predsjednika države, te da nije bio svjestan koliko je njemu, ali i čelnicima PSG-a stalo da on ostane u tom klubu. Konačnu odluku će saopštiti u maju, ali čini se da bi Mbappea i dalje mogli gledati u dresu ovog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinci_auto123
Zašto bi Mbappe ostao u PSG-u? Ako ode u real otiće u najbolji klub u historiji fudbala,i u tim koji konstantno cilja za ligu šampiona koji već se bori za ligu šampiona čak i bez njega. A ako ostane biće 5. ligi po kvalitetu u Europi u timu koji konstantno osvaja tu ligu i nije ni zanimljivo gledati.A za ligu šampiona neću ni pričati.
1 2
Kiss
Budale,ovo ide u smiješno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi