Ovo je već očajno: U PSG-u čine sve da Mbappe ostane, a novi potez je potez očajnika

Još uvijek nije produžio ugovor

Ovo je već očajno: U PSG-u čine sve da Mbappe ostane, a novi potez je potez očajnika

E. Ganibegović

Francuski dragulj Kylian Mbappe još uvijek nije produžio ugovor s PSG-om, a sve su prilike i da neće.

Kako se ljeto primiče tako su sve glasnije najave da će potpisati za Real Madrid, no u PSG-u ne odustaju od želje da produže ugovor s njim i zadrže ga u glavnom gradu Francuske. 

"Želimo najbolje kako za klub, tako i za samog Mbappea. Najbolje za PSG je da ostane, ali je najbolje i za njega da ostane", rekao je trener francuske ekipe Mauricio Pochettino, onda najavio očajan potez:

"Razmišljam da mu u sutrašnjoj utakmici protiv Clermonta dam kapitensku traku."

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima tri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 38 utakmice postigao 28 gola i saigračima podijelio 20 asistencija.

Inače, duel Clermonta i PSG-a na rasporedu je sutra od 21 sat na Gabriel Montpied stadionu u okviru 31. kola francuske Ligue 1.

Real Madrid već zakazao predstavljanje Kyliana Mbappea? 

Španski novinar Josep Pedrerol uvjeren je da će Mbappe preći u Real, pa je u programu "El Chiringuita" otkrio da je Real spremio sve za predstavljanje velike zvijezde. On se pozivao na svoje izvore u klubu, te je istakao da će predstavljanje Mbappea biti održano u naredna dva mjeseca, odnosno krajem maja ili najkasnije početkom juna.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Informacije koje je dao Pedrerol u suprotnosti su s onima koje je objavio Daniel Riolo. Francuski novinar je rekao da se Kylian Mbappe, međutim, neće odlučiti na transfer te će svoju odluku o ostanku u Paris Saint-Germainu objaviti u narednim sedmicama.

To sve zbunjuje ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, pa ćemo morati pričekati nekoliko sedmica prije nego Mbappe saopšti svoju odluku. Vjeruje se da će sve biti poznato sredinom maja.

Top Komentari

Klicko
Nebitan lik i ne znam čemu ovolika medijska pozornost prosječnom igraču.Nigdje veze
0 7
Klicko
Gdje ćeš u penal madrid fašistički klub moj kilijane??Pa odma ti popularnost pada kad se dovedeš u dodir s tim poluklubom a ne da obučeš onaj prljavi dres.Pljuc
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi